Schurq

Google introduceert privacytools om ongewenste persoonlijke afbeeldingen te verwijderen

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Ben je ooit onaangenaam verrast door ongewenste persoonlijke foto’s of expliciete beelden van jezelf in Google’s zoekresultaten? De techgigant biedt nu een oplossing. Google heeft nieuwe privacytools geïntroduceerd waarmee gebruikers de macht terugkrijgen om dergelijke afbeeldingen uit zoekresultaten te verwijderen.

Deze cruciale update aan Google’s beleid biedt gebruikers de mogelijkheid om ongewenste en expliciete afbeeldingen van zichzelf te elimineren uit zoekopdrachten. Dit betekent dat zelfs als je in het verleden zelf zo’n afbeelding hebt geüpload en later spijt krijgt, je eenvoudig een verzoek kunt indienen om deze van Google’s zoekresultaten te laten verdwijnen. Bovendien zijn de aanvraagformulieren voor verwijdering vereenvoudigd voor betere gebruiksvriendelijkheid.

Belangrijk om te weten: het beleid heeft geen invloed op afbeeldingen die momenteel voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Daarnaast zijn websites die persoonlijke gegevens bevatten ook onderworpen aan dit beleid.

Google voegt hier nog een andere feature aan toe. Binnenkort is er een dashboard beschikbaar, eerst enkel in het Engels voor de VS, waar gebruikers kunnen zien welke zoekresultaten hun persoonlijke contactinformatie weergeven. Komt jouw nummer of e-mailadres ergens voor in de zoekresultaten? Dan kun je snel actie ondernemen.

Ter versterking van de online veiligheid voert Google ook een vervagingsoptie in bij SafeSearch. Wanneer expliciete of grafische beelden verschijnen in de resultaten, worden deze automatisch vervaagd voor gebruikers die SafeSearch niet hebben geactiveerd. Zo krijgen gebruikers bij een zoekopdracht met het woord “letsel” niet direct grafische inhoud te zien.

Deze veelbelovende beveiligingsmaatregelen werden eerder in februari aangekondigd door Google en zijn sinds augustus wereldwijd beschikbaar.

bron: Google

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook