Schurq

Google Maps AI-update: 3D stadsbeelden en handige functies voor EV-rijders

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Google heeft onlangs een baanbrekende stap gezet in de wereld van digitale kaarten en navigatie. Door geavanceerde AI-functies en neurale stralingsvelden in Google Maps te introduceren, transformeert het bedrijf radicaal hoe we steden verkennen. Deze innovaties, die zowel kunstmatige intelligentie als neurale stralingsvelden benutten, vestigen een nieuwe standaard voor navigatie-apps.

Deze vooruitgang is vooral zichtbaar in de heruitvinding van Google’s Street View. Met geavanceerde AI-technieken zijn de traditionele platte beelden van straten nu omgevormd tot levendige, meeslepende visuele ervaringen. Door miljarden straat- en luchtfoto’s samen te voegen, heeft Google Maps een veel realistischer digitaal model van stedelijke omgevingen en gebouwen gecreëerd. Dit resulteert in een augmented reality-ervaring voor gebruikers in grootstedelijke gebieden zoals San Francisco, Los Angeles, New York, Londen en San Jose.

Gebruikersgemak en nieuwe functies in Google Maps

Google zet in op het vereenvoudigen van het leven van zijn gebruikers. Nieuwe functies zoals Live View zijn nu beschikbaar in transit- en treinstations in steden als Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Deze helpen gebruikers gemakkelijker hun weg te vinden. Ook denkt Google aan elektrische voertuigbestuurders. De app toont verbeterde details van rijstroken en schat het energieverbruik voor EV-routes in. Bovendien helpt het EV-rijders bij het vinden van de dichtstbijzijnde laadstations.

De toekomst van Google Maps volgens Chris Phillips

Chris Phillips, general manager van Google Maps, benadrukt de cruciale rol van AI in deze veranderingen. De combinatie van generatieve AI en uitgebreide gegevens stelt Google in staat een rijkere ervaring te bieden. Nieuwe functies zijn onder meer ‘zoeken met live view’ en ‘lens in maps’. Deze zijn geïntegreerd in de Google-zoekbalk. Gebruikers kunnen nu hun telefooncamera gebruiken voor een interactievere zoekervaring.

De impact van AI-gedreven functies op navigatie

Google zet met deze AI-gedreven functies in Google Maps de standaard in de digitale wereld. De app biedt nu realistischere gebouwen met neurale stralingsvelden. Het faciliteert EV-bestuurders met relevante laadstationdetails. De navigatie-app wordt zo intuïtiever en gebruikersgerichter. Of je nu een koffiebar plant in New York, Parijs of San Francisco, of een duidelijk routeoverzicht in Londen of Los Angeles wilt, Google Maps belooft de manier waarop we onze wereld bekijken en navigeren opnieuw te definiëren.

Bron: Google

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook