Schurq

Google spam update maart: strengere spam- en kwaliteitsnormen

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Google zet een nieuwe stap in de strijd tegen spam en voor betere zoekresultaten met de updates van maart 2024. Deze benadrukken Google’s inzet voor een zuivere, betrouwbare zoekervaring.

Nieuwe spam- en kwaliteitsupdates

Google heeft in maart 2024 belangrijke updates aangekondigd. Deze zijn gericht op het uitroeien van waardearme content en manipulatie van zoekrankings. Aanpassingen in het spambeleid en nieuwe richtlijnen pakken misbruik van site-reputatie en verlopen domeinen aan.

Impact op digitale strategieën

De updates hebben grote implicaties voor digitale contentstrategieën. Vermijden van manipulatieve praktijken, zoals massa-contentproductie of inzet van verlopen domeinen, is cruciaal voor zichtbaarheid in Google’s zoekresultaten.

Richtlijnen voor adverteerders

Google onderstreept het belang van authentieke, gebruikersgerichte content. Het volgen van Google’s richtlijnen en focussen op contentkwaliteit en -relevantie is essentieel voor online succes.

De maart 2024 updates van Google versterken de focus op hoogwaardige, betrouwbare zoekresultaten. Ze moedigen bedrijven en SEO-specialisten aan om heldere en gebruikersgerichte contentstrategieën te ontwikkelen.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook