Schurq

Google vereenvoudigt advertentie-instellingen op YouTube en Display Netwerk

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Vanaf september introduceert Google veranderingen in de content controles voor adverteerders op YouTube en het Display Netwerk. Deze aanpassingen kunnen aanzienlijke invloed hebben op de manier waarop bedrijven hun advertentiecampagnes beheren en optimaliseren.

Belangrijkste wijzigingen in content labels

Google verwijdert diverse content label uitsluitingen voor YouTube-advertenties, zoals DL-G, DL-PG, DL-T, DL-MA en “nog niet gelabeld”. Deze uitsluitingen blijven wel beschikbaar voor het Display Netwerk. Bovendien zullen uitsluitingen zoals “Embedded YouTube-video’s”, “Live streaming” en “Families” enkel op accountniveau beschikbaar zijn. Topic-gebaseerde uitsluitingen blijven beschikbaar op campagne- en advertentiegroepniveau.

Impact op campagnes en bedrijfsstrategieƫn

De wijzigingen kunnen gevolgen hebben voor merksuitbaarheid en de targeting-strategieĆ«n van campagnes. Adverteerders moeten deze aanpassingen begrijpen om hun return on ad spend op YouTube en Display campagnes te optimaliseren. De updates zijn bedoeld om Google’s merkgeschiktheidscontroles te vereenvoudigen, terwijl ze toch de nodige flexibiliteit voor adverteerders behouden.

Details voor bestaande en nieuwe campagnes

De veranderingen gelden voor zowel bestaande als nieuwe campagnes die na september worden aangemaakt. Adverteerders die momenteel gebruik maken van de getroffen uitsluitingsinstellingen hoeven geen actie te ondernemen. Google’s kernbeleid voor advertenties, dat schending van inhoud verbiedt, blijft van kracht.

Voorbereiden op de uitrol

Voor bedrijven die merkveiligheid hoog in het vaandel hebben staan, is het raadzaam om de geschiktheidsinstellingen op accountniveau te controleren en indien nodig aan te passen voor de uitrol in september. Dit zorgt ervoor dat campagnes binnen de nieuwe richtlijnen van Google consistent blijven presteren.

Bron: Google Ads

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook