Schurq

Google zet punt achter rijke How-To en FAQ resultaten op desktop én mobiel

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Het digitale landschap is flink opgeschud door recente veranderingen in Google’s zoekresultaten. De zoekreus heeft de rijke How-To resultaten op desktop gestaakt, kort na het schrappen van deze resultaten op mobiele apparaten. Dit heeft directe gevolgen voor je webverkeer en SEO-strategie.

Bedrijven en organisaties die voorheen profiteerden van de zichtbaarheid door deze How-To resultaten, staan nu voor een uitdaging. De verdwijning hiervan betekent ook een daling in de How-To metrics en impressies in rapportages. Deze verandering zal duidelijk voelbaar zijn in je SEO-data en -aanpak.

Na Google’s aankondiging op 8 augustus, ging deze verandering op 13 september in werking. De ondersteuning voor How-To in de Search Console API zal in de komende 180 dagen afnemen. Maar het zijn niet enkel de How-To resultaten die getroffen zijn; FAQ resultaten zijn nu ook gelimiteerd tot gezaghebbende overheid- en gezondheidswebsites.

Barry Schwartz meldde in zijn artikel op Search Engine Roundtable een opmerkelijke daling in de weergave van rijke FAQ-resultaten. Dit werd ook bevestigd door een screenshot van SEO consultant Brodie Clark.

Hoe kun je als bedrijf nu het beste navigeren door deze veranderingen? Door je SEO-strategie te diversifiëren, te focussen op alternatieve keywords en je content aan te passen aan recente zoekgedragtrends, blijf je zichtbaar.

Met deze wijzigingen wordt het belang van een gediversifieerde SEO-strategie benadrukt. Het is cruciaal om niet alleen te vertrouwen op één type resultaat of strategie, maar om een veelzijdige aanpak te hanteren om zichtbaarheid en verkeer naar je website te garanderen.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook