Schurq

Google zoekupdate 2023: persoonlijke zoekervaring met volgknop en aangepaste rangschikking

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Google introduceert een zoekupdate. Een compleet vernieuwde zoekervaring waarbij persoonlijke voorkeuren centraal staan. Dankzij nieuwe functies zoals de ‘volg’-knop en aangepaste zoekresultaten wordt op maat gemaakte informatie een realiteit.

De nieuwe functies binnen Google’s zoekupdate

De ‘volg’-knop: blijf op de hoogte van jouw interesses
Met een innovatieve ‘Volg’-knop in Google Zoeken, kun je je nu abonneren op onderwerpen die je interesseren. Dit betekent dat je automatisch updates en gepersonaliseerde content rechtstreeks in je zoekresultaten ontvangt. Deze ‘volg’-knop maakt het eenvoudig om op de hoogte te blijven van jouw gekozen onderwerpen. Je klikt gewoon op de knop om te volgen en Google houdt je vervolgens op de hoogte met updates in je thuisfeed en bij toekomstige zoekopdrachten over dat onderwerp.

Rangschikkingsfunctie: jouw sites krijgen voorrang
Naast de ‘Volg’-knop, introduceert Google ook een rangschikkingsfunctie die kijkt naar sites die je vaak bezoekt. Deze sites worden vaker in je zoekresultaten getoond, wat een meer gepersonaliseerde ervaring biedt.

‘Perspectives’functie: meer inzicht en zichtbaarheid
Google’s ‘Perspectives’-functie wordt ook bijgewerkt. Je kunt nu inhoud van sociale media-platforms, discussiefora, blogposts en andere gemeenschappen zien wanneer je op de ‘perspectives’-filter tikt. Voor contentmakers biedt deze update ook meer zichtbaarheid.

Impact op bedrijven en organisaties

De impact van deze updates op bedrijven en organisaties is aanzienlijk. Met de gepersonaliseerde zoekervaring kunnen zij hun zichtbaarheid vergroten door relevante content te produceren die aansluit bij de interesses van hun doelgroep. Deze updates worden later dit jaar in de VS uitgerold voor Engelstalige gebruikers. Hiermee zet Google een stap verder in het bieden van een meer aangepaste en intuïtieve zoekervaring voor zijn gebruikers. Het is nog onbekend wanneer deze updates beschikbaar zijn in Nederland, maar het is verstandig om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Bron: Google.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook