Schurq

OpenAI introduceert GPT-4o met meer tools voor gratis ChatGPT-gebruikers

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen in AI-technologie? OpenAI introduceert GPT-4o, het nieuwste model, dat gratis beschikbaar is voor ChatGPT-gebruikers. Dit model biedt GPT-4-niveau intelligentie, is sneller en heeft verbeterde mogelijkheden op het gebied van tekst, spraak en beeld.

Wat is GPT-4o?

GPT-4o is ons vlaggenschipmodel dat superieure prestaties levert bij het begrijpen en bespreken van afbeeldingen. Stel je voor dat je een foto van een menu in een vreemde taal maakt en GPT-4o gebruikt om het te vertalen en de geschiedenis van de gerechten te leren kennen. Binnenkort kun je zelfs real-time met ChatGPT praten via spraak en video. Deze nieuwe Voice Mode wordt binnenkort gelanceerd in een alpha-versie, eerst voor Plus-gebruikers.

Impact op bedrijven en organisaties

De introductie van GPT-4o betekent dat bedrijven nu sneller en efficiënter kunnen communiceren met hun klanten. Het verbeterde taalbegrip en de snellere responstijden maken het mogelijk om complexe informatie eenvoudiger over te brengen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een sportevenement live laten analyseren door GPT-4o om hun publiek beter te informeren.

Oplossingen en toepassingen

GPT-4o biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor ChatGPT-gebruikers:

  • Vernieuwde taalondersteuning: ChatGPT ondersteunt nu meer dan 50 talen, wat internationale communicatie vergemakkelijkt.
  • Geavanceerde functies voor gratis gebruikers: Zelfs gratis gebruikers kunnen nu profiteren van GPT-4-niveau intelligentie, webgebaseerde antwoorden, data-analyse en meer.
  • Nieuw Desktop App: Een nieuwe ChatGPT-desktop app voor macOS is nu beschikbaar, met een Windows-versie gepland voor later dit jaar. Deze app integreert naadloos met je dagelijkse computergebruik en biedt directe toegang tot ChatGPT via een eenvoudig toetsenbordcommando.

Een nieuwe gebruikerservaring

Naast de technische verbeteringen, introduceert OpenAI een nieuwe look en feel voor ChatGPT. De interface is nu vriendelijker en meer conversatiegericht, met een vernieuwd startscherm en berichtindeling.

Advies nodig over AI?


Wij als online marketingbureau zijn constant bezig met de ontwikkelingen en innovaties rondom AI. Het bouwen van relevante persona’s voor talloze werkzaamheden biedt ons en onze klanten een efficiëntere manier van werken. Een persona is een fictief karakter dat is gecreëerd om een specifiek type gebruiker te vertegenwoordigen. Dit karakter helpt bedrijven om zich te verplaatsen in de behoeften, gedragingen, doelen en pijnpunten van hun doelgebruikers. De updates binnen dit nieuwste model zullen deze persona’s nog toegankelijker en nuttiger maken voor onze werknemers en klanten. Is jouw bedrijf nog niet zo thuis in AI en zouden jullie dit graag willen inzetten voor jullie werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Probeer de nieuwste functies nu zelf uit en ontdek hoe ontdek hoe GPT-4o jouw interacties met AI kan verbeteren.

Bron: OpenAI

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook