Schurq

Grote bedrijven betalen nu $30 per gebruiker voor Google’s Duet AI in Gmail en Workspace-apps

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Je hebt net een urgente e-mail ontvangen en moet razendsnel reageren. Google’s Duet AI in Gmail kan je hierbij helpen, maar het komt wel met een prijskaartje. Google heeft aangekondigd dat grote bedrijven $30 per maand per gebruiker moeten gaan betalen om toegang te krijgen tot de nieuwe AI-verbeteringen in Gmail en andere productiviteitsapps.

Net als Microsoft’s aankomende 365 Copilot, kost Duet AI $30 per gebruiker per maand. Beide techreuzen zijn in een felle strijd verwikkeld om geavanceerde AI-functionaliteiten toe te voegen aan hun bestaande softwarepakketten, geïnspireerd door de release van OpenAI’s ChatGPT vorig jaar.

Deze nieuwe tarieven komen bovenop de huidige abonnementskosten van bedrijven. Echter, voordat je de knoop doorhakt, biedt Google een gratis proefversie aan. De kosten voor kleinere organisaties en individuele gebruikers zijn nog niet vastgesteld, aldus Aparna Pappu, de vicepresident en algemeen directeur van Google Workspace.

De extra kosten kunnen zwaar wegen op de budgetten van bedrijven, vooral als ze al betalen voor andere softwarepakketten. Toch beweert Google dat Duet AI aanzienlijke waarde kan toevoegen aan je bedrijfsprocessen.

Voor de sceptici: Google heeft sinds de introductie meer dan een miljoen gebruikers nieuwe AI-functies laten testen via een ‘trusted tester’-programma. Al meer dan 1.000 klanten gebruiken de functies nu op proefbasis.

Duet AI is ook veelzijdig: het kan helpen bij het opzetten van projectplannen in Google Sheets, notities maken in Google Meet en zelfs illustraties creëren in presentaties. Het lingeriemerk Adore Me, een van de eerste klanten, gebruikt Duet AI al om marketingteksten te genereren.

Als je organisatie nog niet op de AI-trein is gesprongen, kan dit het moment zijn om dat te doen. Met wereldwijd meer dan 3 miljard Google Workspace-gebruikers is het duidelijk dat de implementatie van AI in het dagelijkse werk steeds meer de norm wordt.

bron: Duet AI voor Google Workspace

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook