Schurq

Herhaaldelijke advertenties schaden merkreputatie: Tijd voor actie!

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Ben je als marketeer moe van dezelfde advertentie die steeds weer wordt herhaald? Uit een nieuw onderzoek blijkt dat je niet de enige bent, en erger nog, deze herhaling kan je merkreputatie en aankoopintentie schaden.

Volgens dit nieuwe onderzoek, uitgevoerd door IPG’s Magna en ad tech bedrijf Nexxen, kan het overmatig tonen van dezelfde reclame op streamingplatforms je merkreputatie schaden en de aankoopintentie met 16% verlagen. Onder de deelnemers aan het onderzoek werd herhaalde reclame omschreven als “vervelend” en “storend”.

Dit onderstreept het belang voor marketeers om zorgvuldig hun advertentieruimte te kiezen, met de voorkeur voor platforms die effectieve technologie hebben om de frequentie te beheren. Dit voorkomt overbelichting van hun producten en diensten, wat negatieve gevolgen kan hebben voor potentiƫle klanten. Het niet goed beheren van de frequentie kan leiden tot een afname in aankoopintentie en zelfs schade aan de merkreputatie.

Ondanks de sterke merkbekendheid bij de deelnemers die dezelfde advertentie zes keer hadden gezien, waren er ook negatieve bevindingen. Deelnemers vonden de advertentie “irritant”, het “verstoorde” hun kijkervaring en 83% was ervan overtuigd dat de herhaling opzettelijk was.

Dus, wat is de oplossing? Kara Manatt, executive vice president of intelligence solutions bij Magna, dringt aan op het belang van het samenwerken met betrouwbare partners die over de juiste technologie beschikken om de frequentie te beheren. Het gaat er niet alleen om het totale aantal keer dat een advertentie wordt getoond, maar om de juiste spreiding over tijd.

Als laatste, onderstrepen de resultaten van dit onderzoek het belang van frequentiebeperkingen in de marketingstrategie. Nu is het tijd voor actie!

bron: Search Engine Land

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook