Schurq

Het lokale zoekrangschikkingsalgoritme van Google versterkt het ‘open’-signaal

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Dankzij een recente update van Google wordt jouw zoektocht makkelijker. Google heeft namelijk het ‘open’-signaal in zijn lokale zoekalgortime versterkt. Dit betekent dat bedrijven die open zijn tijdens jouw zoekopdracht prominenter worden getoond.

Belangrijke veranderingen in Google’s lokale zoekalgoritme

Deze update is een significante verschuiving in hoe Google lokale bedrijven rangschikt. Sinds november 2023 wordt de open status van een bedrijf een belangrijker criterium in de lokale zoekresultaten. Dit is vooral relevant voor niet-navigatiezoekopdrachten, waarbij gebruikers zoeken naar een type dienst in plaats van een specifiek merk.

Invloed op bedrijven: 24/7 open en de risico’s

Bedrijven die 24 uur per dag geopend zijn, kunnen hierdoor een voorsprong krijgen in de zoekresultaten. Echter,Google’s Search Liaison, Danny Sullivan, waarschuwt bedrijven om hun openingstijden niet kunstmatig aan te passen. Hoewel dit op korte termijn een voordeel kan bieden, kunnen toekomstige aanpassingen in het algoritme en mogelijke sancties dit nadeel doen omslaan.

De noodzaak van nauwkeurige bedrijfsinformatie

De impact van deze wijziging is niet te onderschatten. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun openingstijden nauwkeurig zijn weergegeven in hun Google Bedrijfsprofiel. Een misstap hier kan leiden tot een lagere zichtbaarheid in lokale zoekopdrachten en zelfs tot straffen.

Een stap vooruit in zoekervaring

Google zet een stap vooruit in het verbeteren van zoekervaringen door bedrijven die daadwerkelijk open zijn een betere ranking te geven. Dit verhoogt de relevantie van zoekresultaten voor gebruikers, maar plaatst ook nieuwe eisen aan bedrijven om hun gegevens up-to-date en nauwkeurig te houden.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook