Schurq

Inflection-2: de nieuwe norm in taalmodelprestaties

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

Inflection-2 staat bekend als het beste model in zijn klasse. Het is het op één na meest capabele taalmodel ter wereld. Dit markeert een cruciale mijlpaal in de evolutie van AI-technologie. Het team achter Inflection heeft deze aankondiging gedaan. Ze benadrukken de substantiële verbeteringen van Inflection-2 vergeleken met zijn voorganger, Inflection-1. Het nieuwe model toont aanzienlijke vooruitgang. Deze vooruitgang is merkbaar in feitelijke kennis, stijlbeheersing en verbeterd redeneringsvermogen.

Streven naar het bouwen van een persoonlijke AI

Getraind op 5.000 NVIDIA H100 GPU’s, concurreert Inflection-2 in dezelfde rekenklasse als Google’s PaLM 2 Large model. Het overtreft de meerderheid van de standaard AI-prestatiebenchmarks, waaronder bekende benchmarks zoals MMLU, TriviaQA, HellaSwag en GSM8k​​. Met het oog op efficiëntie zal Inflection-2 binnenkort Pi​​ aandrijven. De overstap van A100 naar H100 GPU’s, gecombineerd met een geoptimaliseerde implementatie, resulteerde in lagere kosten en hogere snelheid, ondanks de aanzienlijk grotere omvang van Inflection-2 vergeleken met Inflection-1​​. De ontwikkeling van Inflection-2 weerspiegelt Inflection’s streven naar het bouwen van een persoonlijke AI voor iedereen. Het bedrijf kijkt al uit naar de training van nog grotere modellen op hun 22.000 GPU-cluster​​.

Belangrijk is dat het team van Inflection grote nadruk legt op veiligheid, beveiliging en betrouwbaarheid bij het trainen van dergelijke grote modellen. Inflection was de eerste die zich aanmeldde voor de vrijwillige toezeggingen van het Witte Huis van juli 2023, en blijft bijdragen aan de creatie van wereldwijde afstemming en bestuursmechanismen voor deze kritieke technologie​​.

Prestaties Inflection-2 op benchmarks

De prestaties van Inflection-2 op een reeks benchmarks, waaronder MMLU, HellaSwag, TriviaQA en NaturalQuestions, tonen de kracht en veelzijdigheid van het model. Hoewel het trainen van Inflection-2 niet specifiek gericht was op code- en wiskundige redenering, presteert het model toch uitstekend op benchmarks die deze onderwerpen omvatten​​​​​​.

Inflection moedigt deelnemers uit de industrie aan om mee te doen aan hun missie om een persoonlijke AI voor iedereen te creëren. Het bedrijf is op zoek naar individuen die geïnteresseerd zijn in het trainen van state-of-the-art foundation modellen, ze af te stemmen op menselijke voorkeuren, ze veiliger te maken en nieuwe generaties producten rondom deze technologieën te ontwerpen​​.

Bron: Inflection

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook