Schurq

Innovatie in online winkelen: Google’s gepersonaliseerde shopping tools

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Google is bezig met het testen van nieuwe tools die de manier waarop we online winkelen gaan veranderen. Deze innovaties bieden een gepersonaliseerde winkelervaring door het gebruik van geavanceerde technologieƫn zoals generatieve AI voor productzoekopdrachten en virtuele pasmogelijkheden. Dit initiatief belooft een nieuw tijdperk in online shopping, waarbij jouw persoonlijke voorkeuren en stijl centraal staan.

Wat verandert er?

Google introduceert functies zoals stijlaanbevelingen, merkvoorkeuren, generatieve AI voor productzoekopdrachten en virtuele pas-technologie. Deze tools zijn ontworpen om jouw zoektocht naar producten te personaliseren en te vereenvoudigen. Je krijgt niet alleen aanbevelingen die aansluiten bij je persoonlijke stijl, maar kunt ook jouw favoriete merken selecteren om hun producten direct in de zoekresultaten te zien.

Impact op bedrijven

Voor bedrijven en organisaties openen deze technologische ontwikkelingen nieuwe deuren om hun producten te presenteren aan een gericht publiek. Consumenten die een op maat gemaakte winkelervaring krijgen, zijn eerder geneigd tot aankoop over te gaan. Dit betekent dat bedrijven hun aanbod effectiever kunnen afstemmen op de wensen en behoeften van potentiƫle kopers.

Personalisatie in actie

Gebruikers kunnen hun winkelervaring verfijnen door stijlvoorkeuren en merkvoorkeuren aan te passen. Incorrecte beoordelingen? Pas eenvoudig je voorkeuren aan. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat zoekresultaten beter aansluiten bij individuele wensen.

Innovaties in beeld

De AI-gestuurde tool voor het genereren van afbeeldingen en de virtuele pasfunctie zijn voorbeelden van hoe technologie de online winkelervaring kan verrijken. Zoek je een specifiek item? Met een klik op ‘Genereer afbeeldingen’ zie je direct opties die jouw voorkeur weerspiegelen. De virtuele pasfunctie laat zien hoe producten staan op modellen van diverse maten, waardoor je een beter beeld krijgt van het product.

Google’s toewijding aan een gepersonaliseerde shoppingervaring blijkt uit de woorden van Sean Scott, VP/GM Consumer Shopping bij Google. Met de Shopping Graph is het vinden van wat je zoekt eenvoudiger dan ooit. De constante updates en de focus op personalisatie zorgen ervoor dat elke shopper een unieke ervaring krijgt die precies bij hem of haar past.

Bron: Google

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook