Schurq

Instagram overtreft TikTok als voorkeursplatform voor videomarketing

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Recent onderzoek van Zoomd heeft aangetoond dat een aanzienlijke meerderheid van marketeers, namelijk 79%, de voorkeur geeft aan Instagram boven TikTok voor video-gebaseerde gebruikerswerving. Dit keuzegedrag heeft significante implicaties voor bedrijven en organisaties wereldwijd.

De voorkeur van marketeers

Uit de studie blijkt dat terwijl 53% van de ondervraagden beide platforms in 2023 gebruikte, een overweldigende 79% van de respondenten ten minste 75% van hun budget aan Instagram toewees. Dit illustreert een duidelijke voorkeur voor Instagram als het stabielere en betrouwbaardere platform voor adverteerders. Ook verslaat Instagram TikTok in het aantal downloads en wordt daarmee ’s werelds meest gedownloade app.

De rol van advertentievriendelijkheid

Deze voorkeur kan deels verklaard worden door de adverteervriendelijke omgeving van Instagram en het moederbedrijf Meta. Omri Argaman, CMO van Zoomd, benadrukt hoe de reclameoplossingen van Meta en de effectieve prestatie-indicatoren op Instagram bijdragen aan deze voorkeur. Instagram biedt een platform dat goed is afgestemd op de behoeften van mobiele marketeers die streven naar optimale gebruikerswerving.

Inzet van kunstmatige intelligentie en influencers

Verder toont de studie aan dat 50% van de mobiele marketeers kunstmatige intelligentie gebruikt om hun campagnes te optimaliseren. Dit onderstreept de groeiende rol van AI in reclametechnologie. Daarnaast gebruikt 56% van de respondenten influencers en contentmakers voor hun gebruikerswervingsstrategieën, wat de kracht van gebruikersgegenereerde inhoud benadrukt.

Uitdagingen in privacy en gegevensgebruik

De nieuwe privacyregels die het volgen van app-gebruikers bemoeilijken vormen echter een uitdaging. Slechts 13% van de marketeers gebruikt voornamelijk eerstepartijgegevens in hun campagnes. Dit duidt op een voorzichtige benadering in het licht van strengere privacyregels.

Het onderzoek toont aan dat marketeers in toenemende mate vertrouwen op bewezen platforms en geavanceerde technologieën om hun gebruikersbasis uit te breiden. Met Instagram aan de leiding kunnen bedrijven en organisaties leren van deze trends om hun eigen strategieën aan te passen en te versterken.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook