Schurq

Mediahuis lanceert baanbrekende AI-gedreven sportsite Resport.nl

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Stel je voor: je bezoekt je favoriete sportnieuwssite en elk bericht dat je leest is samengesteld door AI. Dat is nu realiteit! Mediahuis heeft op 15 augustus Resport.nl gelanceerd, een sportnieuwssite die volledig draait op AI-technologie. Deze innovatie gebruikt een combinatie van ANP-sportberichten en het ChatGPT4-algoritme voor doorlopende berichtgeving.

De oprichting van Resport is voortgekomen uit een diepgaande nieuwsgierigheid van Mediahuis naar de optimale toepassing van AI binnen journalistiek. Uit deze nieuwsgierigheid zijn, na veel experimenteren en testen, inzichten ontstaan die hebben bijgedragen aan de creatie van deze site. Binnen Mediahuis’ afdeling Digital Platforms, waar titels zoals Manners en Culy vallen, speelde AI al een integrale rol. Nu, met Resport.nl, kunnen sportartikelen zonder menselijke tussenkomst live gaan. Echter, om de betrouwbaarheid te waarborgen, worden dagelijkse controles uitgevoerd door ervaren redacteuren.

Het meest unieke van Resport.nl is hoe het AI inzet. ChatGPT4 creëert pakkende koppen voor artikelen, zorgt voor correcte categorisatie, voorziet de juiste tags en genereert SEO-vriendelijke URL’s. De nabije toekomst belooft ook de toevoeging van AI-gegenereerde biografieën, klassementen en achtergronden. Amarins de Boer, Head of Content bij Mediahuis, gelooft dat deze AI-integratie de efficiëntie verhoogt, waardoor journalisten meer tijd hebben voor diepgaande verhalen. Dit is slechts het begin, met de kennis opgedaan via Resport zal de implementatie van AI binnen andere Digital Platforms-websites alleen maar toenemen.

bron: Mediahuis

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook