Schurq

Meta Connect 2023: Alles wat je moet weten over Meta Quest 3, Ray-Ban Smartbril en de Emu AI

|
Leestijd 2.5 minuten
Door Guido Sombroek

Meta Connect, het jaarlijkse tech-spectakel van Meta, heeft de branche opnieuw versteld doen staan met baanbrekende onthullingen. Van de Meta Quest 3, die virtual reality naar een nieuw niveau tilt, tot de integratie van Emu AI in Instagram. Het doel blijft duidelijk: de menselijke verbinding versterken. Hier duiken we in de grootste aankondigingen en wat ze betekenen voor zowel bedrijven als consumenten.

Meta Quest 3 – De Nieuwe Grens van Mixed Reality
Met de nieuwe Meta Quest 3, die is uitgerust met camera’s en sensoren, kun je nu virtuele content naadloos laten samensmelten met je eigen omgeving. Stel je voor, een virtueel meubelstuk dat je in je eigen kamer kunt zien voordat je het koopt! Daarnaast belooft de ondersteuning voor Xbox Cloud Streaming een meeslepende game-ervaring. Aangedreven door de Snapdragon XR2 Gen 2, positioneert Meta Quest 3 zich als een topkeuze in VR en MR headsets. Beschikbaar vanaf 10 oktober, met een prijs die wellicht enige overweging vereist.

Emu – De Toekomst van AI op Instagram
AI heeft de tech-wereld in zijn greep gehad en Meta neemt het nu mee naar social media. Met Emu kunnen gebruikers afbeeldingen genereren en manipuleren voor een gepersonaliseerde touch. Verwacht een nieuwe golf van intelligente videofilters en op AI gebaseerde interacties op platforms zoals Facebook en Instagram. Het Emu-initiatief omvat ook diverse AI-chatbots, elk met hun eigen expertise, waardoor de gebruikerservaring rijker wordt.

Rayban Meta Smartbril – Jouw Dagelijkse Assistent
Een mix van mode en functie, de vernieuwde Rayban Meta Smartbril biedt niet alleen een scala aan stijlen, maar ook een ingebouwde AI. Dit betekent realtime antwoorden op vragen en probleemoplossende suggesties via de bril. Of het nu gaat om een vertaald bord of een lekkende kraan, de Rayban Meta Smartbril heeft je gedekt. En als bonus? De mogelijkheid om jouw perspectief live te delen met de wereld. Beschikbaar vanaf 17 oktober voor de technologie-liefhebbende trendsetters.

Het Meta Connect 2023-evenement was zonder twijfel een demonstratie van Meta’s visie op de toekomst van technologie. Elk product en elke innovatie wijst op een wereld waarin technologie en het dagelijks leven steeds meer samensmelten. Bedrijven moeten nu nadenken over hoe ze deze nieuwe technologie├źn kunnen integreren om voorop te blijven lopen en tegemoet te komen aan de verwachtingen van de consument.

bron: Meta

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook