Schurq

Meta lanceert innovatieve leadgeneratie tools op Facebook en Instagram

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Meta introduceert vernieuwende hulpmiddelen op Facebook en Instagram om de uitdagingen bij het genereren van kwalitatieve leads aan te pakken. Deze tools zijn een welkome aanvulling voor bedrijven die streven naar hogere verkoopcijfers. Het bestaat uit vijf nieuwe leadgeneratietools, waaronder AI-functies en CRM-partnerschappen. Dit is gericht op het verbeteren van campagneprestaties en het besparen van tijd en geld voor marketeers.

Verhoog je conversies met vijf nieuwe leadgeneratietools van Meta

Voor bedrijven is kwalitatieve leadgeneratie cruciaal. Deze nieuwe tools verhogen de kans op conversies aanzienlijk. Met name de ‘Click to WhatsApp Lead Gen’ biedt adverteerders de mogelijkheid om direct via WhatsApp kwalitatieve leads te genereren en te onderhouden. Dit is een aanzienlijke stap voorwaarts in klantcommunicatie en -betrokkenheid.

Daarnaast kun je gebruik maken van de volgende vier tools:

 • 1. Instant Form Ad format: Gebruikers kunnen nu eenvoudig informatie delen met meerdere bedrijven, wat zowel gemak voor de gebruiker als kansen voor kleine ondernemingen biedt.
 • 2. Bellen via Facebook: Een nieuwe feature in testfase, waarmee bedrijven direct klanten kunnen bellen via Facebook. Dit zorgt voor een persoonlijker en directer contact.
 • 3. Advantage+ voor Lead Gen: Volledige campagneautomatisering met AI, gericht op het verbeteren van campagneprestaties.
 • 4. Hubspot integratie: Een nieuwe CRM-integratiepartner die een naadloze setup biedt, wat leidt tot efficiĆ«ntere leadgeneratie.
 • Verbeterde campagneprestaties door CRM en API integratie

  Door het integreren van een CRM met de Conversions API en door het optimaliseren van de lead kwaliteit, kunnen de campagneprestaties aanzienlijk verbeteren, aldus de woordvoerder van Meta. Uit een recente studie blijkt dat advertenties met deze opzet 16% minder kosten per kwalitatieve lead genereren en een 21% hogere omzetting van leads naar kwalitatieve leads zien, vergeleken met advertenties zonder deze functies. Deze nieuwe tools bieden bedrijven aanzienlijke kansen om hun leadgeneratieprocessen te optimaliseren en de effectiviteit van hun marketinginspanningen te verhogen.

  Deel dit artikel via
  Guido Sombroek
  Guido Sombroek

  Over deze schurq

  Lees ook