Schurq

Meta’s update: nauwkeurigere targeting en rijkere inzichten

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

Meta heeft nieuwe tools gelanceerd die marketeers helpen om consumenten van hoge waarde te targeten en een dieper inzicht in hun doelgroepen te verkrijgen. Deze update belooft het optimaliseren van campagnes effectiever te maken. Dit leidt tot een toename in conversies en algeheel succes van campagnes.

Introductie van nieuwe targeting en inzichtmogelijkheden

Binnen zijn Advantage+ Shopping Campagnes biedt Meta nu nieuwe opties voor doelgroepinzicht en -targeting. Marketeers kunnen hiermee hun doelgroepen analyseren en individuen targeten die belangstelling tonen in hun aanbod zonder dat er een aankoop plaatsvindt. Deze aanpak vergroot de kans op het bereiken en converteren van waardevolle consumenten.

Diepgaande doelgroepinzichten

Een nieuwe functie is het segment “Betrokken Klanten”. Hiermee kunnen marketeers hun betrokken klanten definiëren met behulp van aangepaste doelgroepen. Dit biedt specifieke rapportages voor deze groep. Meta introduceert ook een nieuwe manier om resultaten in Ads Manager te analyseren. Adverteerders kunnen nu eenvoudig onderscheid maken tussen nieuwe klanten, bestaande klanten en betrokken klanten.

Verbeterde targetingopties

De update verbetert de targetingmogelijkheden binnen de Advantage+ Shopping Campagnes. Marketeers kunnen betrokken klanten specificeren met een aangepaste doelgroep. Dit zijn personen die kennis hebben gemaakt met uw bedrijf of hebben geïnteracteerd met uw producten of diensten maar nog geen aankoop hebben gedaan. Door het opzetten van een aangepaste doelgroep voor deze groep kunt u deze waardevolle consumenten direct benaderen.

De impact van de update

Digitale advertentie-expert Jon Loomer benadrukt het belang van deze update. Het biedt inzicht in de prestaties en levering van Advantage+ Shopping Campagnes. Dit helpt bij het begrijpen van de bijdrage van nieuwe klanten, huidige klanten en betrokken consumenten aan uw verkoopprestaties.

Deze nieuwe mogelijkheden van Meta bieden een kans om marketingstrategieën te verfijnen. Marketeers kunnen hun campagnes nu nog beter richten op de meest waardevolle consumenten. Dit optimaliseert de effectiviteit van campagnes en verhoogt de ROI.

Bron: Meta.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook