Schurq

Meta’s investeringen in AI leveren meetbare resultaten op voor adverteerders

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Guido Sombroek

Meta, bekend van Facebook en Instagram, focust in 2024 sterk op AI door de investeringen in deze technologie. Het resultaat is een groei van 24% in advertentie-inkomsten in het laatste kwartaal, oplopend tot $38,7 miljard.

Impact op bedrijven en organisaties

Door Meta’s investeringen in AI steeg de gebruikersactiviteit. De dagelijkse videokijktijd groeide met meer dan 25%. Het aantal keer dat Reels gedeeld werden, bereikte 3,5 miljard per dag. Deze vooruitgang is een direct gevolg van de investeringen.

Succesverhalen en oplossingen

De voordelen voor adverteerders en merken zijn duidelijk. Meta’s investeringen in AI maakten de Advantage tools succesvol. Hierdoor groeiden merken zoals Felicity en het Zwitserse On. Hun omzet steeg en de kosten per aankoop daalden.

Meta lanceerde ook generatieve AI voor tekst en beelden. Deze innovaties breiden de creatieve mogelijkheden uit en verbeteren de gebruikerservaring.

Wat te verwachten in 2024?

Meta blijft AI-gedreven tools ontwikkelen, voortbouwend op het succes van hun AI-investeringen. Het bedrijf richt zich op content die past bij merken door nauw samen te werken met AI-modellen. Meta wil met AI-innovaties bedrijven van alle groottes helpen groeien. Zo wordt 2024 een jaar vol kansen voor adverteerders die AI omarmen.

AI at Meta

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook