Schurq

Microsoft Copilot-updates: nieuw design, beeldbewerkingstools en videohoogtepunten

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Microsoft heeft op 7 februari 2024 belangrijke updates voor Copilot aangekondigd, die een significante verbetering beloven voor gebruikerservaring en productiviteit. Deze updates zijn nu live en gratis beschikbaar, waardoor ze direct toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Nieuwe homepage en gebruiksgemak

De eerste grote verandering is het vernieuwde design van de homepage, ontworpen om de navigatie te versoepelen. Dit nieuwe design introduceert een carousel van voorgestelde prompts die de uitgebreide functionaliteiten van Copilot in de verf zetten. Hoewel de vernieuwde interface even wennen kan zijn, is het duidelijk ontworpen met het oog op een verbeterde gebruikerservaring.

Geïntegreerde beeldbewerking

Een andere kernupdate is de integratie van inline beeldbewerkingstools, mogelijk gemaakt door Microsoft Designer. Deze functie maakt het voor gebruikers mogelijk om AI-gegenereerde afbeeldingen direct binnen het platform te bewerken. Dit elimineert de noodzaak voor externe bewerkingssoftware, waardoor tijd en mogelijk kosten worden bespaard. Gebruikers kunnen nu met gemak kleuren aanpassen, achtergronden vervagen en filtereffecten toevoegen.

Videofuncties verbeterd

Copilot heeft ook zijn videofuncties uitgebreid door AI-gestuurde video highlights te introduceren. Deze feature voorziet video’s van timestamps, zodat kijkers makkelijk naar specifieke segmenten kunnen springen. Deze innovatie is compatibel met zowel YouTube als Vimeo en vereenvoudigt de manier waarop we interactie hebben met videocontent.

Impact op jouw bedrijf of organisatie

De updates hebben een aanzienlijke impact op bedrijven en organisaties, doordat ze de contentcreatieproces stroomlijnen en de gebruikerservaring verbeteren. De mogelijkheid om snel en efficiënt te werken binnen een enkel platform kan zeer effectief zijn voor velen in de industrie.

De beschikbaarheid is breed, met ondersteuning voor de Engelse taal in markten zoals de VS, het VK, Australië, India, en Nieuw-Zeeland. En met compatibiliteit over browsers als Microsoft Edge, Chrome, Firefox, en Safari, evenals een mobiele app voor iOS en Android, is Copilot toegankelijker dan ooit.

Deze updates benadrukken Microsoft’s toewijding aan innovatie en gebruiksgemak, waarmee ze de standaard zetten voor de toekomst van digitale assistentie. Met verbeterde navigatie, directe beeldbewerking, en slimmere videofuncties, biedt Copilot een meer gestroomlijnde en plezierige online ervaring voor iedereen

Bron: Microsoft.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook