Schurq

Microsoft stelt uitrol Recall AI feature uit: wat betekent dit voor jouw bedrijf?

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Microsoft heeft de lancering van de controversiële Recall AI-feature uitgesteld. Deze feature, bedoeld voor Copilot Plus-laptops, legt vast wat gebruikers op hun apparaten doen. Microsoft wil eerst aanvullende veiligheidstests uitvoeren met hulp van het Windows Insider-programma.

Wat is Recall AI?

Recall AI is een innovatieve functie in Windows 11 die lokale AI-modellen gebruikt om screenshots van uw PC-activiteiten te maken en deze lokaal op te slaan. Met Recall kunt u eenvoudig zoeken naar eerder bekeken inhoud door middel van natuurlijke taal. Dit betekent dat u gewoon kunt beschrijven wat u zoekt en Recall haalt de relevante momenten op die u eerder op uw scherm hebt gezien. De functie biedt een doorzoekbare tijdlijn waarmee u door uw PC-activiteiten kunt bladeren en interactie kunt hebben met opgeslagen snapshots.

Impact op bedrijven en organisaties

Dit uitstel heeft aanzienlijke gevolgen voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de nieuwe AI-mogelijkheden van Copilot Plus. Recall gebruikt lokale AI-modellen om vrijwel alles vast te leggen wat op de computer gebeurt. Privacy- en beveiligingsexperts waarschuwen dat deze feature zonder de juiste maatregelen een risico kan vormen voor cyberveiligheid.

Aangekondigde updates en oplossingen

Als reactie op de zorgen heeft Microsoft drie belangrijke updates aangekondigd: de feature zal opt-in zijn, de database wordt versleuteld en authenticatie zal via Windows Hello plaatsvinden. Deze wijzigingen moeten de zorgen van privacy-experts adresseren en de veiligheid verbeteren.

Prioriteit voor veiligheid

Brad Smith, vicevoorzitter van Microsoft, benadrukte voor het House Homeland Security Committee dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft. Cybersecurity wordt een verplicht onderdeel van de halfjaarlijkse beoordelingsprocessen voor alle medewerkers. Hierdoor moeten bedrijven voorlopig afzien van Recall en zich richten op andere oplossingen voor hun AI- en beveiligingsbehoeften.

Gevolgen voor de technologie-industrie

Microsoft’s beslissing om Recall uit te stellen, benadrukt de voortdurende uitdagingen op het gebied van privacy en veiligheid in de technologie-industrie. Het toont ook hun toewijding aan om producten veilig en betrouwbaar te maken. Bedrijven moeten zich voorbereiden op dergelijke veranderingen en hun IT-strategieën hierop aanpassen.

Voorbereiding en strategie

Bedrijven die anticiperen op de lancering van Recall AI, moeten hun privacy- en beveiligingsprotocollen herzien om klaar te zijn voor de implementatie. Dit omvat het opzetten van duidelijke richtlijnen voor het gebruik van AI-functionaliteiten en het waarborgen van compliance met regelgeving. Bovendien is het belangrijk om medewerkers te trainen in het gebruik van deze nieuwe tools en hen bewust te maken van de implicaties voor privacy en veiligheid.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook