Schurq

Nieuwe test door Instagram: vier gecombineerde advertenties op één scherm

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Guido Sombroek

Ooit het gevoel gehad dat je te veel advertenties zag tijdens het scrollen door je Instagram-feed? Instagram is nu aan het testen met een nieuwe lay-out die dit naar een nieuw niveau tilt. Deze proefversie toont vier gesponsorde berichten tegelijkertijd op één scherm.

Deze innovatie, aangeduid als Multi-Advertiser advertenties, groepeert verwante gesponsorde posts van verschillende bedrijven en richt zich op gebruikers die recentelijk interesse hebben getoond in vergelijkbare producten of diensten. Deze nieuwe weergave van advertenties verschijnt tussen de Reels, maar adverteerders kunnen ervoor kiezen om deze functie uit te schakelen via de instellingen.

Maar is meer altijd beter? Door zoveel advertenties tegelijk te tonen, kunnen de kosten per mille (CPM) weliswaar laag blijven, maar er bestaat een reëel risico dat gebruikers geïrriteerd raken. Dit zou het voor merken moeilijker kunnen maken om de aandacht van consumenten te trekken, wat uiteindelijk de doorklikratio (CTR) en het rendement op investering (ROI) negatief kan beïnvloeden.

Deskundigen zijn verdeeld over deze nieuwe benadering. Barry Hott, een consultant voor groeimarketing, merkte op dat hoewel merken mogelijk aanvankelijk succes zien met dit nieuwe advertentieformaat, de nieuwigheid na verloop van tijd zal afnemen. Hierdoor zullen gebruikers de inhoud eerder overslaan. Katharine Mckee, een digitale handelsconsultant, uitte haar zorgen over de mogelijke verstoring van de gebruikerservaring.

Wat zegt Instagram zelf hierover? Via een aankondiging in hun Helpcentrum lichtten ze toe dat Multi-Advertiser advertenties mensen helpen om producten van meerdere bedrijven te ontdekken en te vergelijken. Advertenties worden weergegeven in een carrouselformaat, waarbij bijvoorbeeld een advertentie voor een trouwjurk naast een advertentie voor een bruidstaart kan verschijnen. Instagram benadrukte ook dat deze feature geleidelijk wordt geïntroduceerd en mogelijk nog niet voor iedereen beschikbaar is.

bron: Instagram

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook