Schurq

Nieuwste update van YouTube Analytics: dieper inzicht in je publiek

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

YouTube heeft zijn analyticsplatform onlangs geüpdatet. Hierdoor krijgen contentmakers een uitgebreider inzicht in hun publiek. Ze kunnen nu voor het eerst data vergelijken van zowel nieuwe als terugkerende kijkers. Daarnaast is het ontwerp van het studioplatform verbeterd, wat de gebruikerservaring ten goede komt.

Impact op adverteerders
Deze update is van grote impact voor adverteerders. Ze kunnen nu diepgaand begrijpen hoe verschillende doelgroepen omgaan met hun content. Dit stelt hen in staat om datagedreven beslissingen te nemen en content te creëren die beter aansluit bij hun doelgroep. Het resultaat is een groter bereik en hogere conversieratio’s.

Nieuwe functies in Studio Analytics
In Studio Analytics heeft het YouTube-productteam een nieuwe functie toegevoegd. Contentmakers kunnen nu beter begrijpen hoe nieuwe en terugkerende kijkers hun content bekijken. Ook is er een nieuw tabblad toegevoegd in Deep Dive Analytics: “Nieuwe en Terugkerende Kijkers”. Hier kunnen makers de prestaties van hun content analyseren op basis van publiekssegmenten.

Lidmaatschapsinkomsten Analytics
Voor lidmaatschapsinkomsten zijn twee nieuwe kaarten en een nieuw inzicht toegevoegd. Makers zien nu hun totale aantal leden, inclusief de subcategorieën terugkerende lidmaatschappen en leden met een cadeau-lidmaatschap. Ook is er nieuw inzicht over de reden van annulering van lidmaatschappen.

Conor Kavanagh, YouTube monetisatiebeleidsleider, benadrukt het belang van het begrijpen waarom leden hun lidmaatschap opzeggen. Hij zegt: “Als een lid zijn lidmaatschap annuleert, wordt hij gevraagd een reden op te geven via een optionele enquête. Deze gegevens worden verzameld en weergegeven in een aparte kaart op de lidmaatschapschip.”

Meer weten? Lees dan de de richtlijnen van Google voor advertentievriendelijke content.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook