Schurq

Onderzoek wijst uit dat 94% van de SGE-links van Google afwijken van de organische zoekresultaten

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Je zoekt naar de nieuwste trends in technologie en stuit op resultaten die je nooit eerder zag. Of je bent een kleine ondernemer die moeite heeft om in de top 10 van Google te komen. Dit is waar Google’s Search Generative Experience (SGE) en de traditionele organische zoekresultaten een cruciale rol spelen. Een recente studie heeft onthuld dat maar liefst 94% van de links in Google’s SGE anders zijn dan de organische zoekresultaten. Deze onthulling kan een aanzienlijke impact hebben op hoe bedrijven en organisaties hun online aanwezigheid benaderen.

Google’s SGE: een nieuwe speler in het veld

SGE blijkt aanwezig te zijn in 86,8% van de onderzochte sleutelwoorden en toont gemiddeld tien links per antwoord. Interessant genoeg zijn slechts vier van deze links uniek. Dit creëert nieuwe mogelijkheden voor websites die voorheen moeite hadden om hoog te scoren in Google. Ze kunnen nu zichtbaar worden binnen de SGE-links, wat een alternatieve route naar online zichtbaarheid biedt.

De verschuiving: impact en kansen

De studie toont aan dat 93,8% van de SGE-links afkomstig is van bronnen buiten de top organische domeinen. Met slechts 4,5% overeenkomst met URL’s op de eerste pagina van organische zoekresultaten, en slechts 1,6% die een andere URL van hetzelfde domein toont, biedt SGE een unieke kans voor websites die anders niet hoog scoren.

Aanpassen en overwinnen: nieuwe SEO-strategieën

Deze verschuiving heeft aanzienlijke implicaties voor bedrijven en organisaties. SEO-strategieën moeten mogelijk worden heroverwogen en aangepast. Hierbij is het van belang om unieke, waardevolle content te creëren die de kans vergroot om opgenomen te worden in SGE’s antwoorden. Tegelijkertijd is het optimaliseren van bestaande content cruciaal om zichtbaar te blijven in zowel SGE als organische zoekresultaten.

Een nieuwe fase in SEO

De introductie van Google’s SGE markeert een belangrijk moment in de wereld van zoekmachineoptimalisatie. Het vraagt om een vernieuwde aanpak, met een focus op zowel het verschijnen in SGE-links als het behouden van een sterke positie in organische zoekresultaten.

Bron: Authoritas.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook