Schurq

Ontdek nu je favoriete podcasts in jouw eigen taal met de AI vertaling van Spotify

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Spotify zet samen met OpenAI een nieuwe standaard voor podcastbeleving. Dankzij de innovatieve AI-tool Whisper kunnen podcasters hun stemmen laten klonen. Zo maakt Spotify automatische vertalingen van podcasts mogelijk met het unieke stemgeluid van de originele presentatoren.

Spotify start eerst met een proef waarbij een select aantal Engelstalige podcasts vertaald wordt naar het Spaans, Frans en binnenkort Duits. Deze stap transformeert de manier waarop we podcasts beleven.

Gebruikers ervaren verhalen nu in hun voorkeurstaal zonder het persoonlijke element van de originele stem te missen. Ziad Sultan van Spotify onderstreept het belang hiervan. “Door de unieke stem van de maker te gebruiken, kunnen we wereldwijd nieuwe verbindingen leggen tussen luisteraars en contentmakers.”

De toekomst van deze vertaalfunctie is in ontwikkeling. Blijft de keuze aan de makers of wordt de optie standaard op Spotify’s platform? Duidelijk is wel dat Spotify vol blijft inzetten op podcasts. Het is een sector die hogere marges oplevert dan muziekstreaming, waar hogere kosten aan auteursrechten verbonden zijn.

Spotify introduceert testafleveringen van onder andere Lex Fridman, Armchair Expert en Steven Bartlett. Luisteraars horen vooraf dat het om AI-vertalingen gaat. Spotify toont deze vertaalde afleveringen onderin het scherm als gebruikers de originele aflevering afspelen.

Spotify blijft inzetten op het doorbreken van taalbarrières en het toegankelijk maken van menselijke creativiteit. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en uitbreidingen in taalopties voor een wereldwijde luisterervaring.

Bron: Spotify

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook