Schurq

OpenAI bereidt lancering GPT-5 voor: Wat weten we tot nu toe?

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

De horizon van kunstmatige intelligentie wordt opnieuw verbreed. Recente ontdekkingen tonen aan dat OpenAI, het bedrijf achter het succesvolle taalmodel GPT-4 dat eerder het internet veroverde, een registratie voor GPT-5 heeft ingediend bij het United States Patent and Trademark Office. Hoewel dit niet direct wijst op een spoedige lancering, is de buzz in de technologiewereld onmiskenbaar.

De documenten beschrijven GPT-5 als software die menselijke taal, spraak en tekst begrijpt en analyseert. Met de eerdere successen van OpenAI in gedachten, kan deze nieuwe versie wel eens de krachtigste tot nu toe zijn. CEO van OpenAI, Sam Altman, heeft enkele hints gegeven over de toekomstige versie, waaronder de noodzaak van veel voorbereidend werk en het feit dat de training van het model nog niet is gestart.

Wat kunnen we verwachten van GPT-5? OpenAI suggereert dat het model complexere cognitieve taken kan automatiseren en natuurlijke taal op een dieper niveau kan verwerken. Dit zou leiden tot betrouwbaardere resultaten voor gebruikers en efficiƫntere verwerkingscapaciteiten. Hoewel sommigen speculeren over het bereiken van superintelligentie met GPT-5, geeft OpenAI aan dat dit waarschijnlijk nog enkele generaties van het model vergt.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook