Schurq

OpenAI opent GPT Store voor ChatGPT Plus, Team en Enterprise gebruikers

|
Leestijd 2 minuten
Door Guido Sombroek

Een digitale marktplaats waar miljoenen op maat gemaakte ChatGPT-versies samenkomen, wordt werkelijkheid met de lancering van de GPT Store door OpenAI. Gisteren heeft OpenAI aangekondigd de GPT Store uit te rollen, die nu toegankelijk is voor ChatGPT Plus, Team en Enterprise gebruikers.

Uitgelichte GPTs

Sinds de aankondiging hebben deze deelnemers al meer dan 3 miljoen aangepaste ChatGPT-versies gecreëerd. Deze zijn nu te ontdekken op GPTs. Enkele van de eerste uitgelichte GPTs zijn onder andere AllTrails met gepersonaliseerde wandelroutes, Consensus voor het doorzoeken van academische papers, Khan Academy’s Code Tutor om programmeervaardigheden te verbeteren, Canva voor design, en vele anderen.

Bouw en deel je eigen GPT

Het bijzondere aan de GPT Store is dat iedereen, zonder programmeervaardigheden, zijn eigen GPT kan bouwen en delen. OpenAI nodigt deze ‘GPT-bouwers’ uit hun chatbots te publiceren. Daarbij is het belangrijk om je Builder-profiel te verifiëren en de nieuwste gebruiksbeleid en merkrichtlijnen van GPT na te leven. OpenAI heeft een nieuw beoordelingssysteem geïntroduceerd, naast bestaande veiligheidsmaatregelen, om naleving te waarborgen.

Verdienmogelijkheden voor GPT-bouwers

Deze ontwikkeling is meer dan alleen een nieuwe marktplaats. Het opent deuren voor GPT-bouwers om innovatieve AI-chatbots te bouwen en deze commercieel aan te bieden. Dit kan via eenmalige betalingen of abonnementen. Dit initiatief, oorspronkelijk gepland voor november maar uitgesteld tot begin 2024, biedt ontwikkelaars de kans om deel uit te maken van een groeiende AI-gemeenschap.

Voor Team en Enterprise klanten biedt de GPT Store extra mogelijkheden. Zij kunnen toegang krijgen tot een privésectie met GPTs die veilig in hun werkruimte zijn gepubliceerd. Daarnaast omvat het Enterprise-abonnement verbeterde beheercontroles voor interne en externe GPTs.

De impact op bedrijven en organisaties

Voor bedrijven en organisaties is de impact aanzienlijk. De GPT Store stelt hen in staat om geavanceerde chatbots te integreren in hun dienstverlening, waardoor klantinteracties efficiënter en persoonlijker worden. Deze AI-gedreven hulpmiddelen kunnen een revolutie teweegbrengen in klantenservice, e-commerce en vele andere sectoren.

De toekomst van AI-Chatbots

De GPT Store van OpenAI is meer dan een winkel; het is een platform voor creativiteit, innovatie en ethische AI-ontwikkeling. Ontdek de mogelijkheden op chat.openai.com/gpts en wees deel van deze opwindende ontwikkeling in de wereld van AI-chatbots.

Bron: OpenAI

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook