Schurq

OpenAI’s ChatGPT breidt uit met spraak- en beeldinteractie

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Elke keer dat je Siri vraagt om een wekker te zetten, vertrouw je op kunstmatige intelligentie. Nu stapt ook OpenAI’s ChatGPT in deze wereld, maar dan met een eigen unieke twist.

OpenAI heeft onlangs een significante update aangekondigd voor ChatGPT, waarmee de chatbot nu ook gesprekken kan voeren middels stem en kan interacteren door middel van beelden. Deze update brengt ChatGPT dichter bij bekende AI-assistenten zoals Siri van Apple.

OpenAI benadrukt dat deze stemfunctie vele creatieve en toegankelijkheidsgerichte toepassingen biedt. Ter vergelijking, diensten als Siri, Google’s spraakassistent en Alexa zijn vooral geïntegreerd in apparaten waarop ze functioneren en worden voornamelijk gebruikt voor taken als het instellen van wekkers en het opvragen van informatie.

Sinds de introductie van ChatGPT hebben bedrijven het geadopteerd voor uiteenlopende klussen, variërend van het samenvatten van documenten tot het schrijven van code. Dit heeft geleid tot een competitie onder technologiebedrijven om vergelijkbare diensten aan te bieden.

Naast het voeren van gesprekken kan ChatGPT ook verhalen vertellen, discussies beslechten en hardop teksten voorlezen die gebruikers invoeren. Spotify maakt bijvoorbeeld gebruik van de onderliggende technologie om podcasts te vertalen.

Met de ondersteuning voor beelden kunnen gebruikers foto’s maken en vragen stellen aan de chatbot over diverse onderwerpen, zoals het plannen van een maaltijd aan de hand van koelkastinhoud. Voor beeldherkenning is Google Lens momenteel een veelgebruikte keuze.

De nieuwe functies van ChatGPT worden binnenkort uitgerold voor abonnees van de Plus en Enterprise pakketten.

bron: OpenAI

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook