Schurq

Optimalisatie van videoadvertentie plaatsingen in Google’s Demand Gen campagnes

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

Nieuwe creatieve controleopties zijn geïntroduceerd in Google’s Demand Gen campagnes. Deze opties bieden adverteerders de mogelijkheid om hun videoadvertenties specifiek te plaatsen in in-stream, in-feed, of Shorts advertentieplaatsingen. Deze functionaliteit is momenteel beschikbaar in beta.

Belang van nieuwe advertentiecontroles

Het belang van deze nieuwe functies is groot. Adverteerders krijgen meer controle over hun merkverhaal door de beste formaten voor hun merk te selecteren. Dit stelt marketeers in staat hun reclamestrategieën te verfijnen en te optimaliseren voor maximale impact. Het toevoegen van specifieke videoadvertenties aan bepaalde formaten vergroot de zichtbaarheid en betrokkenheid bij het beoogde publiek.

Werking van advertentievoorkeuren

Adverteerders kunnen hun video assets verankeren aan een van de drie advertentieformaten:

  • In-stream: Video speelt voor, tijdens of na andere video’s en is overslaanbaar na vijf seconden.
  • In-feed: Video verschijnt in YouTube’s thuis- of zoekfeeds, Google Discover en Gmail.
  • Shorts: Video verschijnt in YouTube’s feed voor korte video’s en is op elk moment overslaanbaar.

Impact op bedrijven

Deze nieuwe functie kan een aanzienlijke impact hebben op bedrijven en organisaties. Door advertenties beter te plaatsen, kunnen merken effectiever communiceren met hun doelgroep. Het instellen van advertentievoorkeuren is eenvoudig. Adverteerders maken of bewerken een Demand Gen videoadvertentie, voegen video’s toe, stellen advertentievoorkeuren in, selecteren gewenste formaten voor elke video en ronden de advertentieopstelling af.

Best practices

Best practices omvatten:

  • Verzekeren dat de assets voldoen aan de vereisten van het gekozen formaat.
  • Gebruik maken van segmentatierapporten om prestaties per formaat te analyseren.
  • Optimaliseren van winnende creatieve elementen voor elke plaatsing.

Deze update werd voor het eerst gemeld door Thomas Eccel, senior performance marketing manager en expert in Google Ads. Met deze nieuwe functies kunnen adverteerders hun videomarketingstrategieën verfijnen en zo de prestaties en ROI verbeteren. Dit benadrukt het belang van aanpassing en optimalisatie in de digitale marketingwereld.

Hulp nodig met jouw Demand Gen-campagne?


Wij begrijpen hoe belangrijk het is om het maximale uit je advertentiecampagnes te halen. Met de introductie van nieuwe creatieve controleopties in Google’s Demand Gen-campagnes, kunnen adverteerders nu hun videoadvertenties specifieker en effectiever plaatsen. Of je nu kiest voor in-stream, in-feed, of Shorts advertentieplaatsingen, wij staan klaar om je te helpen deze nieuwe mogelijkheden optimaal te benutten. Wij zorgen ervoor dat jouw video-assets perfect aansluiten bij de vereisten van elk gekozen formaat. Daarnaast analyseren we prestaties per formaat en optimaliseren we de creatieve elementen voor maximale impact en betrokkenheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw Demand Gen-campagne naar een hoger niveau kunnen tillen. Samen zorgen we ervoor dat jouw merk het juiste publiek bereikt met de juiste boodschap, op het juiste moment.

Bron: Google Ads

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook