Schurq

Revolutie in content moderatie: OpenAI’s nieuwe aanpak met GPT-4

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

De digitale wereld overstelpt ons elke dag met nieuwe content. Updates, foto’s, video’s en verhalen duiken voortdurend op. Maar wat speelt zich af achter de schermen van grote social media-platforms zoals Meta, voorheen Facebook? Elke dag moeten teams daar miljoenen stukken content beoordelen op schadelijke inhoud, zoals kinderporno en gewelddadige beelden. Deze enorme taak kan maanden in beslag nemen.

Hoewel technologiegiganten als Microsoft en Alphabet al miljarden investeerden in kunstmatige intelligentie, hebben ze de uitdaging van content moderatie nog niet overwonnen. Hier komt OpenAI, de ontwikkelaar achter ChatGPT, in beeld. Met hun nieuwste GPT-4 AI-model beloven ze content moderatie te revolutioneren.

Het GPT-4 model heeft de kracht om de content moderatie tijd drastisch te verkorten van maanden naar enkele uren. Dit betekent niet alleen een enorme tijdswinst, maar het ontlast ook menselijke moderators van het zware mentale gewicht dat ze ervaren bij het bekijken van schadelijke content. OpenAI onderstreept dat hun AI-oplossing de procedure niet alleen versnelt maar ook nauwkeuriger maakt, wat resulteert in snellere aanpassingen aan contentbeleid.

Met technologie├źn zoals die van OpenAI, ziet de toekomst van content moderatie er rooskleurig uit. In een wereld waar online interactie blijft groeien, kunnen we ons verheugen op veiligere en positievere online ervaringen.

bron: OpenAI

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook