Schurq

SDXL Turbo: een doorbraak in tekst-naar-beeld generatie

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Heb je ooit gewenst dat je gedachten en woorden direct in beelden konden veranderen? Met de introductie van SDXL Turbo is deze toekomst dichterbij dan ooit. Dit nieuwe tekst-naar-beeld generatiemodel zet de standaard in beeldcreatie met zijn innovatieve distillatietechnologie, genaamd Adversarial Diffusion Distillation (ADD).

Waar traditionele modellen vaak 50 stappen nodig hadden, bereikt SDXL Turbo dezelfde kwaliteit in slechts één stap. Dit is mogelijk dankzij een combinatie van vijandige training en score distillatie. Het model is beschikbaar voor niet-commercieel onderzoek en kan worden gedownload via Hugging Face.

Een van de grootste voordelen van SDXL Turbo is de snelheid. Op een A100-hardware genereert het een 512×512 beeld in slechts 207 milliseconden, inclusief codering en decodering. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor real-time beeldbewerking en -creatie. Geïnteresseerden kunnen een voorproefje krijgen van de mogelijkheden van SDXL Turbo op het beeldbewerkingsplatform Clipdrop van Stability AI.

Voor bedrijven en organisaties betekent dit een sprong voorwaarts in efficiëntie en creativiteit. De snelle beeldgeneratie kan de workflow van grafische ontwerpers en contentmakers aanzienlijk versnellen. Commerciële toepassingen zijn momenteel in ontwikkeling, en geïnteresseerden kunnen contact opnemen voor meer informatie.

Voor degenen die op de hoogte willen blijven van deze ontwikkelingen, biedt het team updates via nieuwsbrieven en sociale media kanalen zoals Twitter, Instagram, LinkedIn en hun Discord Community. Met SDXL Turbo worden de grenzen van AI-gestuurde beeldcreatie opnieuw verlegd. Probeer nu zelf de realtime demo uit!

Bron: Stability AI.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook