Schurq

Snapchat lanceert innovatieve AI-Tools voor verbeterde augmented reality

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Snapchat heeft zijn nieuwste versie van generatieve AI-technologie onthuld. Deze technologie verbetert augmented reality (AR) ervaringen op het platform. Gebruikers kunnen nu realistischere speciale effecten zien wanneer ze hun telefooncamera’s gebruiken. Snapchat richt zich hiermee op het aantrekken van nieuwe gebruikers en adverteerders door middel van meer geavanceerde en creatieve lenzen.

Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality (AR) is een technologie die digitale informatie toevoegt aan de werkelijkheid zoals wij die ervaren. Dit wordt gedaan door middel van een apparaat zoals een smartphone, tablet of speciale AR-bril. AR voegt digitale elementen toe aan de fysieke wereld in real-time en is interactief, waardoor gebruikers vaak kunnen communiceren met deze digitale elementen.

Verbeteringen voor AR-ontwikkelaars

AR-ontwikkelaars kunnen nu AI-gestuurde lenzen maken. Snapchat-gebruikers kunnen deze vervolgens in hun content integreren. Snapchat heeft ook een verbeterde versie van het ontwikkelaarsprogramma Lens Studio aangekondigd. Kunstenaars en ontwikkelaars kunnen hiermee AR-functies creëren voor Snapchat en andere platforms.

Snellere en Efficiëntere Creatie van AR-Content

Volgens Bobby Murphy, Chief Technology Officer van Snapchat, kan de verbeterde Lens Studio de creatietijd van weken naar uren reduceren. Dit maakt complexere AR-effecten mogelijk. Het programma is gebruiksvriendelijk, zodat ook nieuwkomers snel unieke AR-content kunnen maken.

Nieuwe AI-Functies in Lens Studio

Lens Studio biedt nu diverse nieuwe AI-tools. Een AI-assistent helpt bij vragen en een andere tool genereert automatisch driedimensionale beelden op basis van tekstprompts. Voorheen beperkten AR-technologieën zich tot eenvoudige effecten, zoals het toevoegen van een hoed in een video. De nieuwste verbeteringen maken het mogelijk om lenzen te ontwikkelen die natuurlijk meebewegen en de verlichting in de video nauwkeurig matchen.

Snapchat plant de ontwikkeling van volledige lichaams-AR. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld nieuwe outfits digitaal te creëren en deze naadloos in video’s te integreren. Deze innovaties kunnen bedrijven en organisaties helpen om hun marketing- en gebruikersinteracties te verbeteren door meeslepende en realistische AR-ervaringen te bieden.

Bron: Snapchat

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook