Schurq

Standard AI verandert het retail landschap met Google Cloud tools

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Heb je ooit in een lange rij gestaan en gewenst dat afrekenen sneller kon? Stel je een toekomst voor waarin je bijna net zo snel afrekent als een klik online. Standard AI en Google Cloud maken dit mogelijk door Vertex AI-tools in hun kassasystemen te implementeren.

In een snel evoluerende retailomgeving staan bedrijven voor uitdagingen zoals stijgende arbeidskosten en inflatie. De keuze voor AI-gestuurde systemen zoals self-checkout en slim voorraadbeheer is dan ook logisch. De recente samenwerking tussen Standard AI en Google Cloud speelt hier perfect op in. Door gebruik te maken van Vertex’s machine learning en generatieve AI worden kernprocessen zoals het afrekenen in rap tempo geoptimaliseerd.

Dankzij deze alliantie krijgt Standard AI toegang tot aanvullende Google Cloud technologieën, zoals generative AI en PoS-assisted mogelijkheden. Deze versterken hun autonome kassa en de recent verworven self-checkout oplossing genaamd Skip. Jordan Fisher, CEO van Standard AI, benadrukt dat we aan de vooravond staan van een AI-gedreven retailrevolutie.

Deze vernieuwing komt op het juiste moment. Uit studies blijkt dat meer dan 60% van de kruideniers van mening is dat klanten zullen overstappen als er geen self-service opties zijn, en bijna 80% zegt hetzelfde over barcode- en scannerapps. Gezien slechts 38% van de Amerikaanse supermarkten self-checkout aanbiedt, is de noodzaak voor transformatie helder.

De volgende keer dat je in de rij staat, kun je je verheugen op de komende veranderingen. Voor retailers betekent dit een uitstekende kans om efficiënter te worden, kosten te besparen en een nieuw publiek van digitaal-vaardige consumenten aan te trekken.

bron: Business Wire

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook