Schurq

TikTok introduceert AI-gedreven Creative Assistent voor doelgerichte advertentiecampagnes

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

TikTok zet een nieuwe stap in het optimaliseren van de advertentie-ervaring met hun nieuwste tool, de Creatieve Assistent. Deze AI-gedreven hulpbron (beschikbaar in het Creatieve Centrum), staat klaar om adverteerders te ondersteunen met waardevolle inzichten en suggesties. En… dat allemaal gebaseerd op data!

Wat is de impact?
Advertentiecampagnes kunnen nu sneller en effectiever worden opgezet. Met de Creatieve Assistent aan je zijde voelt het alsof je een virtuele collega hebt. Deze assistent maakt gebruik van specifieke TikTok-kennis om je de meest relevante suggesties en begeleiding te bieden, zodat je de meest boeiende content voor je campagnes kunt maken.

De werking is eenvoudig. Je kunt de Creatieve Assistent vinden in de rechterbovenhoek van de pagina van het Creatieve Centrum. Begin te werken met de nieuwe functie door eenvoudige prompts in te voeren, zoals vragen over beste praktijken voor nieuwkomers op TikTok, of het bekijken van top-presterende advertenties in een bepaalde industrie.

Wat als je even geen inspiratie hebt?
De Creatieve Assistent staat voor je klaar. Of je nu net begint met TikTok, de creatieve landschap op het platform wilt onderzoeken, of ideeën nodig hebt voor je merk, deze tool biedt inzichten en suggesties voor een soepel contentcreatieproces.

Een woordvoerder van TikTok benadrukte het belang van deze nieuwe tool: “Met de Creatieve Assistent kun je nu een zinvolle en waardevolle aanwezigheid op TikTok creëren. Dit betekent dat merken en makers wereldwijd de kracht van kunstmatige intelligentie kunnen benutten zoals nooit tevoren. De Creatieve Assistent is een springplank voor creatieve ideeën, die suggesties biedt en fungeert als een collaborateur in je creatieve reis. Jij blijft echter altijd in volledige controle.”

Bekijk de volledige aankondiging van TikTok’s Creatieve Assistent voor meer informatie.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook