Schurq

TikTok test virtuele influencers: een nieuwe trend in videoreclame?

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

TikTok zet de volgende stap in de wereld van digitale marketing door het testen van door AI aangedreven virtuele influencers. Deze technologie heeft het potentieel om de dynamiek van reclameovereenkomsten op het platform ingrijpend te veranderen. TikTok is van plan een AI-makerfunctie aan zijn platform toe te voegen, waardoor deze virtuele influencers kunnen concurreren met menselijke influencers voor lucratieve advertentiedeals op TikTok.

Inleiding tot AI-Avatars

Deze AI-avatars kunnen scripts lezen die zijn voorbereid door merken en verkopers van TikTok Shop. Hoewel deze functie nog in de testfase zit, wijst alles erop dat de toekomst van reclame hierdoor sterk beïnvloed kan worden.

Impact op de markt

Tijdens de proefperiode hebben onderzoekers van TikTok ontdekt dat AI-avatars niet zoveel e-commerce verkopen genereren als menselijke influencers. Dit is een van de redenen waarom deze nieuwe functie nog niet is vrijgegeven aan marketeers. Het lijkt erop dat deze virtuele influencers meer bedoeld zijn om bestaande menselijke creators aan te vullen in plaats van ze te vervangen.

Mogelijke zorgen

Sommige adverteerders uiten hun bezorgdheid over het potentieel manipulatieve gebruik van AI-influencers in marketingstrategieën. Bovendien zou de opkomst van virtuele creators zakelijke kansen kunnen wegnemen van echte influencers. Dit kan ertoe leiden dat sommige gebruikers het platform verlaten.

Belang voor merken

Ondanks dat het gebruik van AI-influencers voor productpromoties goedkoper en sneller lijkt, zijn er door de lagere verkopen en ethische bezwaren belangrijke overwegingen voor merken. Op dit moment lijkt het inzetten van virtuele influencers niet de beste strategie.

TikTok heeft nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar. De ontwikkelingen wijzen op een belangrijke verschuiving in de manier waarop merken en consumenten interactie hebben met content. Wat betekent dit voor de toekomst van digitale marketing? Dat blijft nog even afwachten.

Neem een kijkje en ontdek het zelf: TikTok!

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook