Schurq

TikTok voert een pilot uit van een video upload limiet van 15 minuten voor geselecteerde gebruikers

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Mogelijk nieuwe kansen voor merken of content creators op TikTok. De maximale videolengte van 10 minuten wordt voor geselecteerde gebruikers verhoogd naar 15 minuten. TikTok test deze pilot, wat nieuwe deuren opent voor creativiteit en marketingstrategieën.

Dit experiment, momenteel in een testfase bij geselecteerde gebruikers, weerspiegelt de evolutie van het platform. TikTok, ooit begonnen met 15-seconden clips, heeft zijn limiet geleidelijk opgehoogd van één minuut naar drie, vijf en vervolgens tien minuten. Nu staat de teller op vijftien. Deze stap is niet alleen een natuurlijke progressie in TikTok’s groeiverhaal, maar markeert ook een verschuiving naar een model dat meer lijkt op dat van YouTube.

Voor bedrijven en organisaties betekent dit een uitgelezen kans. Langere video’s bieden meer ruimte voor uitgebreide verhalen, complexere productdemonstraties en diepgaandere samenwerkingen met influencers. In-video advertenties kunnen nu subtieler en effectiever worden geïntegreerd. En met het oog op Douyin, de Chinese variant van TikTok die al een limiet van 30 minuten per clip heeft, ligt de weg open voor nog meer expansie

TikTok zelf biedt waardevolle tips voor het creëren van succesvolle content op het platform, waaronder adviezen over de optimale videolengte. Deze richtlijnen zijn cruciaal voor creators en merken die willen profiteren van het uitgebreide videoformaat.

Met de stap naar 15-minuten video’s positioneert TikTok zichzelf als een steeds veelzijdiger platform voor digitale storytelling. Dit is een ontwikkeling die zowel creators als merken nauwlettend in de gaten moeten houden. Lees hier de beste tips van TikTok over hoe je succesvolle inhoud voor het platform kunt maken.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook