Schurq

Transformeer je YouTube content: nieuwe Shorts bewerkingstools nu beschikbaar op IOS

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

YouTube introduceert een significante vernieuwing in hun platform: nieuwe bewerkingstools voor Shorts. Deze update is momenteel beschikbaar voor IOS-gebruikers en binnenkort ook voor Android. Deze nieuwe bewerkingstools maken het aanpassen van je lange video’s naar het Shorts-formaat eenvoudiger dan ooit.

Het potentieel van de nieuwe bewerkingsfuncties

De nieuwe bewerkingstools stelt gebruikers in staat om lange video’s om te zetten in beknopte, aantrekkelijke Shorts. Dit is een cruciale ontwikkeling, vooral voor merken en marketeers die de populariteit van Shorts willen benutten. De functies zijn ge├»ntegreerd met alle Remix-tools van YouTube, wat een naadloze bewerkingservaring belooft. Met een maandelijks publiek van 2 miljard ingelogde gebruikers, biedt het gebruik van Shorts een aanzienlijk potentieel voor bereik en engagement.

Handleiding voor gebruik

De nieuwe bewerkingstool werkt als volgt:

    1. Selecteer een video om om te zetten in een Short.
    2. Gebruik de ‘remix’-knop en kies ‘Edit Into A Short’.
    3. Trim het gewenste deel van de video en selecteer een lay-out, zoals ‘Single’ of ‘Square’.
    4. Pas de lay-out aan met knijp- en sleepbewegingen tot het gewenste resultaat is bereikt.
    5. Sla de lay-out op en upload de Short.

De uitrol naar Android-gebruikers

Met deze nieuwe bewerkingstools brengt YouTube een belangrijke innovatie voor iOS-gebruikers. Het biedt een veelzijdige manier om content aan te passen en te optimaliseren voor het Shorts-platform. De uitrol naar Android-gebruikers zal naar verwachting snel volgen, waardoor nog meer contentmakers van deze functie kunnen profiteren.

Bron: YouTube.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook