Schurq

Verbeter je Google Ads: 3 eenvoudige instellingswijzigingen

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Google Ads kan soms complex lijken, maar met enkele eenvoudige instellingswijzigingen kun je de prestaties van je campagnes aanzienlijk verbeteren. Deze aanpassingen helpen je om beter te sturen op relevante kliks en impressies, waardoor je advertentiebudget effectiever wordt ingezet.

Beperk automatisch toegepaste suggesties

Google Ads heeft een functie voor automatisch toegepaste suggesties, die elke 14 dagen wordt uitgevoerd. Hoewel dit aantrekkelijk kan lijken, kan het leiden tot onnodige uitgaven zonder duidelijke return. Het is belangrijk om kritisch te zijn op deze suggesties en alleen die toe te passen die echt bijdragen aan je campagnedoelen.

Geavanceerde locatie-instellingen: aanwezigheid versus interesse

Een veelvoorkomende valkuil is de locatietargeting. Google’s standaardinstelling toont advertenties aan mensen in of geïnteresseerd in je doellocatie. Dit kan leiden tot irrelevant verkeer en verspilling van je budget. Door je advertenties alleen te tonen aan mensen die daadwerkelijk in je doelgebied aanwezig zijn, kun je efficiënter adverteren en onnodige kosten vermijden.

Breed zoeken: gebruik met zorg

Breed zoeken in Google Ads is veranderd. Voorheen resulteerde dit in een breed scala aan irrelevante zoektermen, maar recente updates hebben dit verbeterd. Door 20-30% van je zoekwoorden als breed match in te stellen, kan Google’s AI relevantere zoektermen vinden. Echter, blijf waakzaam en voeg negatieve zoektermen toe om irrelevante clicks te voorkomen.

Door deze instellingen aan te passen, kun je de prestaties van je Google Ads-campagnes aanzienlijk verbeteren zonder je budget onnodig te belasten. Blijf altijd kritisch en actief betrokken bij het beheer van je campagnes om de beste resultaten te behalen.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook