Schurq

Verbetering van gegevensbeveiliging en rapportnauwkeurigheid met Google Analytics 4

|
Leestijd 2.5 minuten
Door Guido Sombroek

Heb je ooit gegevens verloren of incorrecte informatie in je rapporten ontdekt die je marketingstrategie ondermijnden? Dan is Google Analytics 4 de oplossing die je zoekt. Recentelijk introduceerde Google twee essentiële functies waarmee marketeers client-side tekst kunnen redigeren en Google-data signalen kunnen uitsluiten van rapporten en verkenningen.

Dataredactie: bescherming tegen Persoonlijk Identificeerbare Informatie (PII)
Allereerst, dataredactie. Deze vernieuwende functie vermindert het risico op het onbedoeld verzenden van PII. Hierdoor kunnen marketeers webgegevensstromen instellen die client-side tekstredactie toepassen op e-mailadressen en door gebruikers gedefinieerde URL-queryparameters. Het is belangrijk om te weten dat e-mailredactie standaard is ingeschakeld voor nieuwe webgegevensstromen. Dit is niet alleen cruciaal om juridische gevolgen te voorkomen, maar ook om de reputatie van een bedrijf te beschermen en het vertrouwen van klanten te bewaren. Het vertegenwoordigt een grote stap voorwaarts naar een veiligere omgeving voor zowel adverteerders als klanten.

Uitsluiten van demografische en interessegegevens: meer accurate rapportage
Ten tweede, het uitsluiten van bepaalde demografische en interessegegevens uit rapporten. Deze functie is vooral relevant voor gegevens van ingelogde, toestemmende gebruikers. Indien je Google Signals voor je eigendom hebt geactiveerd, kun je eenvoudigweg “Include Google Signals in Reporting Identity” uitschakelen op de pagina Admin’s Data Collection. Dit beperkt datadrooglegging, zelfs wanneer je eigendom gebruikmaakt van Blended of Observed rapportage-identiteit. Bovendien kan GA4, zelfs met deze optie uitgeschakeld, nog steeds Google Signals-gegevens verzamelen voor gebruik in doelgroepen en conversies. Je kunt deze waardevolle gegevens bovendien delen met gekoppelde Google Ads-accounts voor efficiënte remarketing en bodoptimalisatie.

Betere inzichten en hogere conversieratio’s
Door de nieuwe functies van Google Analytics 4 kunnen adverteerders diepgaande inzichten verkrijgen in gebruikersgedrag, -voorkeuren en -interacties. Dit resulteert in nauwkeurigere doelgroep targeting en verhoogt de kans op succesvolle conversies. Bovendien zorgt het delen van deze gegevens met Google Ads-accounts voor krachtigere remarketingcampagnes en optimaliseert het biedingsprocedures, wat uiteindelijk leidt tot betere algehele prestaties en een hoger rendement op investering in reclamestrategieën.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat, ondanks de krachtige mogelijkheden van dataredactie in de strijd tegen het onbedoeld verzamelen van persoonlijk identificeerbare informatie (PII), de verantwoordelijkheid voor het naleven van relevante regelgeving uiteindelijk bij de adverteerder zelf ligt. Google onderstreept dat adverteerders zelf moeten zorgen dat ze aan alle wet- en regelgeving voldoen.

Lees voor meer informatie Google’s richtlijnen over gegevens verbergen en Google-signalen.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook