Schurq

Verhoog je conversie en bereik met nieuwe YouTube features

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

YouTube heeft onlangs een reeks updates aangekondigd die een grote invloed zullen hebben op hoe merken en content creators hun producten promoten en content delen. Deze nieuwe functies zijn specifiek ontworpen om de conversie te verhogen, het bereik uit te breiden en het delen van content te vereenvoudigen.

Live stream product tagging

De eerste grote update betreft het taggen van producten in live streams. Deze functie is beschikbaar voor deelnemers aan het YouTube Shopping Affiliate programma. Dit stelt creators in staat om producten van deelnemende handelaren te taggen in livestreams, video’s en shorts. Dit introduceert een ‘Shopping’ knop die het voor kijkers makkelijker maakt om gepromote producten direct te bekijken en te kopen. Creators kunnen ook specifieke producten vastpinnen om ze tijdens hun live stream uit te lichten. Dit heeft de potentie om de conversie aanzienlijk te verhogen door een directe koppeling tussen content en aankoop.

Post only feeds

Met de introductie van een post-only feed voor zowel Android- als iOS-gebruikers, biedt YouTube een nieuwe manier voor merken om hun zichtbaarheid te vergroten. Deze feed toont posts van kanalen waarmee gebruikers eerder hebben geïntegreerd en aanbevolen posts, waardoor merken een groter publiek kunnen bereiken. Deze gerichte aanpak kan leiden tot hogere interactieniveaus en meer betrokkenheid bij de doelgroep.

Mobile video en short uploads

YouTube vereenvoudigt het proces voor het uploaden van video’s en shorts met de mogelijkheid om direct vanuit de mobiele galerij te uploaden via de Studio mobiele app. Deze update maakt het delen van content sneller en efficiënter, waardoor creators meer tijd overhouden voor andere belangrijke taken. Deze functie benadrukt het belang van mobiele toegankelijkheid en gebruiksgemak voor content creators.

Deze updates van YouTube bieden nieuwe mogelijkheden voor merken en content creators om hun doelgroep te bereiken en de interactie met hen te vergroten. Het vermogen om producten direct in live streams te taggen, samen met de introductie van een post-only feed en verbeterde uploadfunctionaliteit, zijn cruciale stappen vooruit in het faciliteren van een betere gebruikservaring en het stimuleren van conversies.

Bekijk de vlog van YouTube voor meer informatie!

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook