Schurq

Versterking van AI-beveiligingsinfrastructuur: een essentiële vooruitgang

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

OpenAI stelt een geëvolueerde beveiligingsinfrastructuur voor om geavanceerde AI-systemen te beschermen. Dagelijks staan we voor de uitdaging om deze systemen te beschermen tegen cybercriminelen. Het doel is om een betrouwbare digitale muur op te bouwen die zowel persoonlijke als bedrijfsgegevens beschermt.

De uitdagingen van AI-beveiliging

AI-technologie is een belangrijk doelwit voor hackers vanwege zijn strategische waarde. Modelgewichten, de output van het AI-trainingsproces, bevatten de kernkracht van AI-systemen. Hoewel de online beschikbaarheid van deze gewichten essentieel is voor toepassingen zoals ChatGPT, maakt dit ze ook kwetsbaar voor aanvallen.

Beveiliging als teaminspanning

De beveiliging van geavanceerde AI vergt innovatie vergelijkbaar met de ontwikkelingen die volgden op de uitvinding van de auto en het internet. OpenAI bevordert deze innovatie door middel van samenwerking en transparantie, deelname aan industriële initiatieven en naleving van veiligheidsverplichtingen. Deze aanpak helpt ons voorbereiden op steeds intensievere bedreigingen.

Voorgestelde veiligheidsmaatregelen

We delen zes veiligheidsmaatregelen die bestaande cybersecuritypraktijken aanvullen om de beveiliging van geavanceerde AI te verbeteren:

 • 1. Vertrouwde computertechnologie voor AI-versnellers
 • 2. Garanties voor netwerk- en huurderisolatie
 • 3. Innovatie in operationele en fysieke beveiliging van datacenters
 • 4. AI-specifieke audit- en nalevingsprogramma’s
 • 5. AI voor cyberverdediging
 • 6. Veerkracht, redundantie en onderzoek
 • Toekomstgerichte investeringen

  Het implementeren van deze maatregelen vereist intensief onderzoek en ontwikkeling. We moedigen de AI- en beveiligingsgemeenschappen aan om met ons samen te werken en deel te nemen aan ons Cybersecurity Grant Program. Samen kunnen we de kracht van AI benutten om onze digitale wereld veiliger te maken.

  Door deze stappen te volgen, kunnen bedrijven en organisaties hun AI-systemen effectief beschermen tegen zowel huidige als toekomstige dreigingen. Dit waarborgt een veiligere toekomst voor iedereen.

  Bron: OpenAI

  Deel dit artikel via
  Eline Tol
  Eline Tol

  Over deze schurq

  Online Marketing Consultant

  Lees ook