Schurq

Voormalige OpenAI-wetenschapper start nieuw AI-bedrijf gericht op veilige intelligentie

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Ilya Sutskever, medeoprichter en voormalig hoofdwetenschapper van OpenAI, heeft aangekondigd een nieuw kunstmatige intelligentiebedrijf te starten: Safe Superintelligence. Het heeft kantoren in Palo Alto en Tel Aviv. In een recente post op X onthulde Sutskever deze stap gericht op het creëren van een veilige AI-omgeving.

Focus op veiligheid

Safe Superintelligence wil zich onderscheiden door zich volledig te richten op veiligheid, beveiliging en vooruitgang. Er is geen afleiding van managementoverhead of productcycli. Dit model beschermt het bedrijf tegen kortetermijn commerciële druk, aldus Sutskever.

Samenwerking van experts

De oprichters van Safe Superintelligence zijn niet alleen Sutskever. Ook voormalig OpenAI-onderzoeker Daniel Levy en Daniel Gross, medeoprichter van Cue en ex-AI-leider bij Apple, zijn medeoprichters. Deze samenwerking belooft een sterke basis voor het nieuwe bedrijf.

Vertrek bij OpenAI

Sutskever verliet OpenAI in mei na een sleutelrol in het tumultueuze vertrek en de terugkeer van CEO Sam Altman. Zijn nieuwe onderneming markeert een belangrijke stap in de voortdurende evolutie van AI-ontwikkeling. De nadruk ligt op veiligheid en ethiek.

Impact op bedrijven en organisaties

Bedrijven en organisaties kunnen profiteren van de focus van Safe Superintelligence op veilige AI-toepassingen. Dit biedt een robuuste basis voor AI-integratie zonder de risico’s van kortetermijn commerciële belangen. Het model van Safe Superintelligence kan als voorbeeld dienen voor anderen in de industrie.

Safe Superintelligence biedt oplossingen door zich te concentreren op ethische AI-ontwikkeling en veilige implementatiestrategieën. Dit helpt bedrijven om verantwoorde AI-oplossingen te implementeren zonder de zorgen over veiligheid en ethiek. De samenwerking met ervaren AI-experts versterkt de geloofwaardigheid en het potentieel voor innovatieve toepassingen.

Bron: Safe Superintelligence Inc.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook