Schurq

Wijzigingen in Google Ads Keyword Planner – afscheid van individuele en groep zoekwoordvoorspellingen

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

De digitale marketingwereld is in beweging nu Google Ads aankondigt dat het stopt met het aanbieden van individuele en groep zoekwoordvoorspellingen in de Keyword Planner. Deze stap volgt op een periode waarin de gebruikscijfers laag waren, aldus Ginny Marvin van Google. Het eerder zo behulpzame hulpmiddel voor adverteerders is nu aan het veranderen.

Veel adverteerders die gewend waren aan de zoekwoordvoorspellingen moeten nu op zoek naar alternatieve manieren om inzichten te verkrijgen. Dit zijn inzichten die essentieel zijn voor het nemen van goed geïnformeerde beslissingen. Het wegvallen van statistieken zoals uitgaven kan een flinke impact hebben op de effectiviteit van hun advertentiestrategieën.

Gelukkig blijft de Keyword Planner wel een waardevol instrument binnen Google Ads. Het biedt nog steeds prognoses op campagneniveau en historische gegevens op trefwoordniveau. Deze informatie kan adverteerders helpen om het potentieel van hun zoekwoorden te beoordelen. Ook helpt het bij het afstemmen van hun biedingen en groeperingen. Voor meer informatie over hoe je het hulpmiddel het beste kunt gebruiken, raadpleeg je de Google Keyword Planner gids.

Met deze verandering is het cruciaal voor adverteerders om hun strategieën opnieuw te evalueren. Ze moeten nieuwe manieren vinden om waardevolle inzichten te verkrijgen. Deze inzichten zijn nodig om hun advertentiecampagnes te optimaliseren. Een proactieve houding en het omarmen van verandering zijn essentieel om succesvol te blijven in de steeds veranderende wereld van digitale marketing..

bron: Google Ads Help

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook