Schurq

YouTube lanceert video bewerkingsapp ‘YouTube Create’ – een stap richting de concurrentiestrijd met TikTok

|
Leestijd 2.5 minuten
Door Guido Sombroek

Heb je ooit het gevoel gehad dat het maken van een YouTube-video lastiger is dan een TikTok-video? Die tijden zijn voorbij! YouTube introduceert namelijk de nieuwe YouTube Create app die speciaal is ontwikkeld om het maken van Shorts, het antwoord van YouTube op TikTok-video’s, te vergemakkelijken.

Met de lancering van de nieuwe app, YouTube Create, zet YouTube een grote stap in de videomarkt. Deze gebruiksvriendelijke app is ontwikkeld om videobewerking te vereenvoudigen en om de concurrentiestrijd met TikTok aan te scherpen. TikTok staat immers bekend om zijn gebruiksgemak, en met deze nieuwe app hoopt YouTube een gelijkaardige ervaring te bieden.

Een aparte app introduceren is niet nieuw. Het lijkt op TikTok’s strategie met de populaire CapCut app. De YouTube Create app, ontwikkeld met input van 3000 creators, stelt gebruikers in staat om eenvoudig video’s te maken en bewerken, rechtstreeks vanaf hun smartphone. Met functies zoals knippen, automatische ondertiteling, voice-over en de mogelijkheid om ongewenst achtergrondgeluid te verwijderen. Bovendien krijgen gebruikers toegang tot een uitgebreide bibliotheek met filters, effecten, overgangen en rechtenvrije muziek met beat matching technologie, geïnspireerd door TikTok.

De app is gratis, voorlopig beschikbaar als bètaversie op Android in geselecteerde landen. iOS-gebruikers moeten tot volgend jaar wachten. De lancering maakt deel uit van YouTube’s Made on YouTube-evenement, waar ook nieuwe AI-gestuurde functies werden gepresenteerd.

YouTube Create kan een grote impact hebben op bedrijven en organisaties in de wereld van videomarketing. Het vereenvoudigen van het productieproces kan leiden tot meer Shorts en dus een grotere zichtbaarheid van merken op het platform. Bovendien maakt de app het makkelijker om kwalitatief hoogstaande content te creëren.

Hoewel voor de Nederlandse en Belgische gebruikers het nog even wachten is, aangezien deze functies momenteel nog in de bèta-fase zitten en nog niet beschikbaar zijn in deze regio’s, zijn de verwachtingen hoog en de opwinding voelbaar. Naar welke van deze nieuwe functies kijk jij het meest uit?

Hoe start of beheer je een project met YouTube Create?: YouTube help

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook