Schurq

YouTube test AI-gestuurde quizzen op educatieve video’s – Verbeter je leerervaring!

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

YouTube voert momenteel een experiment uit waarbij AI-gestuurde quizzen worden toegevoegd aan educatieve video’s op zijn mobiele app voor iOS- en Android-apparaten. Deze quizzen zijn ontworpen om kijkers te helpen meer te leren over een specifiek onderwerp dat in de video wordt behandeld. Door deze functie kunnen gebruikers hun begrip van het materiaal vergroten en helpt het YouTube om de kwaliteit van educatieve video’s beter te begrijpen.

De AI-gegenereerde quizzen worden momenteel uitgerold naar een selecte groep gebruikers die educatieve video’s bekijken. Deze quizfunctie verschijnt als links onder de recent bekeken video’s in de home feed, maar is momenteel alleen beschikbaar voor Engelstalige content. Hoewel niet alle experimenten van YouTube uiteindelijk worden ge├»mplementeerd, is deze nieuwe functie interessant voor gebruikers die graag meer willen leren.

YouTube heeft zichzelf al lang gevestigd als een platform waar gebruikers nieuwe vaardigheden kunnen leren, of het nu gaat om het vervangen van een autoband of het uitvoeren van een backflip. Populaire educatieve kanalen zoals TED-Ed en HowToBasic hebben miljoenen abonnees en veel leraren maken gebruik van YouTube om educatieve content te maken en te delen met hun leerlingen. Voor degenen die echt dieper willen duiken in een bepaald onderwerp, kan de nieuwe quizfunctie een effectieve manier zijn om het materiaal beter te begrijpen.

YouTube heeft eerder dit jaar ook samengewerkt met Crash Course en Arizona State University om het “Study Hall”-initiatief te lanceren, waardoor studenten gratis toegang krijgen tot verschillende cursussen. Dit toont aan dat YouTube zich blijft inzetten voor educatie en het verbeteren van de leerervaring van gebruikers.

Ontdek nu de nieuwe quizfunctie op YouTube en vergroot je kennis op een interactieve manier!

bron: YouTube

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook