Schurq

YouTube voert nieuwe beleid in voor AI-gegenereerde video’s

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

YouTube heeft een belangrijke stap gezet in het reguleren van AI-gegenereerde content. Creators moeten nu aangeven of hun uploads gebruikmaken van generatieve AI-technologieën. Dit beleid is ontworpen om transparantie te verhogen en verwarring bij kijkers te voorkomen.

Nieuw beleid voor AI-content op YouTube

YouTube introduceert labels binnen de Creator Studio. Deze zijn bedoeld om aan te geven of een video ‘synthetische media’ bevat. Dit omvat content waarin personen, plaatsen of gebeurtenissen op een realistische wijze zijn nagemaakt of veranderd. De labels verschijnen in de uitgebreide beschrijving of direct op de videospeler. Creators moeten expliciet vermelden of hun content een persoon laat zien of horen op een manier die niet overeenkomt met de werkelijkheid. Dit geldt ook voor aangepaste beelden van echte gebeurtenissen of locaties en voor geheel fictieve taferelen die realistisch lijken.

Impact en handhaving

De richtlijnen gelden voor content die gemakkelijk verward kan worden met de werkelijkheid. Het doel is om misleiding en verwarring te voorkomen. Dit is vooral relevant in een tijd waarin nepnieuws invloed kan hebben op de publieke opinie en verkiezingen. YouTube zal verschillende maatregelen overwegen tegen creators die de regels niet volgen. Bij herhaaldelijke overtredingen kan YouTube zelf labels toevoegen aan de video’s of andere stappen ondernemen om de regels te handhaven.

Privacybeleid update

Naast het labelen van AI-gegenereerde content, werkt YouTube ook zijn privacybeleid bij. Dit biedt mensen de mogelijkheid om de verwijdering van content te verzoeken die hun gezicht of stem nabootst zonder toestemming. Deze stap versterkt de bescherming tegen misbruik van AI-technologieën.

Met de introductie van deze nieuwe richtlijnen zet YouTube een belangrijke stap in de richting van een veiliger en transparanter platform. Creators worden aangemoedigd om open te zijn over het gebruik van AI in hun video’s. Dit beleid bevordert niet alleen de helderheid voor kijkers maar draagt ook bij aan het verantwoordelijk gebruik van technologie in de digitale wereld.

Bron:YouTube

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook