Schurq

Google Ads stopt multicall verzoeken binnen hybride instellingen vanaf januari 2024

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Google Ads maakt een significante verandering in hun benadering van ad verzoeken. Eerder dit jaar kondigde het platform al aan grotendeels over te stappen op veilingen voor realtime bieden voor apps. Nu wordt deze stap verder doorgevoerd. Vanaf januari 2024 zal Google Ads niet meer reageren op verzoeken met meerdere aanroepen binnen hybride instellingen.

Overstap naar realtime bieden en impact op watervallen

Dit volgt op de eerdere beslissing om niet meer te kopen voor verzoeken met meerdere aanroepen in watervallen als er geen advertentieblok voor bieden aanwezig is. Deze wijzigingen zijn gericht op het leveren van de beste waarde aan adverteerders en benadrukken Google’s inzet om systemen te investeren die gedrag met meerdere aanroepen waarnemen.

Strengere controles op multicall technieken

Uitgevers worden gewaarschuwd: Google Ads zal niet meer kopen voor uitgevers die technieken gebruiken om detectie van meerdere aanroepen te omzeilen. Een duidelijk voorbeeld van een dergelijke techniek is de verkeerde voorstelling van advertentieblokken.

Mogelijke gevolgen voor niet-naleving

Google Ads neemt deze regels serieus. Vanaf 20 januari 2024 kan Google Ads gedurende een periode van 1 week tot 1 maand stoppen met kopen voor apps van uitgevers, afhankelijk van de omvang van zowel eerder of op dit moment waargenomen misbruik.

Belang voor uitgevers en organisaties

Voor uitgevers en organisaties is het cruciaal om hun strategie├źn aan te passen aan deze nieuwe regels. Het niet naleven kan leiden tot onderbrekingen in ad inkomsten en potentieel verlies van toegang tot het Google Ads platform. Wees dus voorbereid, blijf op de hoogte van deze updates en zorg dat je in lijn bent met de nieuwe richtlijnen van Google Ads.

Bron: Google Ads.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook