Schurq

Snapchat en Microsoft slaan handen ineen voor AI-chatbot advertenties

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Snapchat versterkt zijn AI-chatbot, ‘My AI’, door een samenwerking met Microsoft voor het invoegen van advertenties. Eerder dit jaar introduceerde Snapchat deze AI-chatbot en kondigde aan gesponsorde link-suggesties te testen die passen bij de gesprekken die gebruikers hebben met de AI-assistent.

Als een Snapchat-gebruiker bijvoorbeeld My AI vraagt waar te dineren, kan het antwoord een link bevatten die gesponsord wordt door een lokaal restaurant of een bezorgdienst. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door Microsoft Advertising’s Ads for Chat API, die adverteerders de mogelijkheid geeft om precies op het moment van interesse contact te maken met gebruikers.

Dit partnership verandert de manier waarop bedrijven adverteren. Met een directe link tussen gesprekken en relevante gesponsorde suggesties kunnen merken effectiever inspelen op de behoeften en interesses van de gebruiker. De aanpak van Snapchat is niet uniek; ook Bing en Google experimenteren met vergelijkbare advertentiemodellen in hun AI-chatbots.

Microsoft’s Ads for Chat API, gelanceerd in mei, is gebaseerd op dezelfde technologie als Bing, maar biedt partners meer controle en maatwerk. Adverteerders kunnen de advertentieformats kiezen die zij het meest passend vinden voor hun publiek, waardoor ze een meer geïntegreerde en authentieke gebruikerservaring kunnen bieden. Vanwege de nieuwheid van het product, nodigt Microsoft vroege gebruikers uit om feedback te geven, wat de toekomstige richting van de API zal helpen vormgeven.

Dit partnership is een belangrijke ontwikkeling voor Microsoft’s advertentietak. Zo koos Netflix vorig jaar bijvoorbeeld voor Microsoft om zijn nieuwe advertentie-ondersteunde tier aan te sturen. Snapchat zelf benadrukt dat de gesponsorde links-functie nog in een experimentele fase zit, maar het bedrijf werkt ook samen met andere partners om My AI in de toekomst verder te verbeteren.

bron: Google Ads

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook