Schurq

AI-stemtechnologie ElevenLabs haalt $80 miljoen binnen en lanceert een marktplaats voor gekloonde stemmen

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

AI stem-startup ElevenLabs heeft recentelijk $80 miljoen opgehaald. Dit brengt de waardering van het bedrijf naar een indrukwekkende $1,1 miljard. Slechts twee jaar na oprichting, hebben voormalige medewerkers van Google en Palantir deze prestatie bereikt. Belangrijke investeerders zoals Andreessen Horowitz, Nat Friedman, en Daniel Gross, samen met Sequoia Capital en SV Angel, speelden een cruciale rol in deze serie B financieringsronde.

Impact op bedrijven en organisaties

Deze ontwikkeling belooft een significante impact op verschillende sectoren. Met haar expertise in stemklonen en -synthese, kondigt ElevenLabs de uitbreiding van haar diensten aan. Dit omvat onder andere een tool voor het nasynchroniseren van films en een innovatieve marktplaats waar gebruikers hun gekloonde stemmen kunnen verkopen. Deze vooruitgang opent nieuwe deuren voor contentcreatie en distributie, waardoor talen en dialecten geen barrières meer vormen.

Van inspiratie tot innovatie

Oprichters Piotr Dabkowski en Mati Staniszewski, geïnspireerd door de uitdagingen in nasynchronisatie die ze zelf ondervonden, hebben ElevenLabs opgericht met de missie om content universeel toegankelijk te maken. Hun AI-technologie, die nu meer dan een miljoen gebruikers telt, maakt het mogelijk om stemmen en talen authentiek te klonen en te synthetiseren, waardoor een nieuwe standaard in contentdistributie ontstaat.

Innovaties en toekomstplannen van ElevenLabs

Het bedrijf is ook van plan om haar AI-stemtechnologie verder te ontwikkelen, met onder meer een Dubbing Studio workflow en een Voice Library. Deze ontwikkelingen bieden zowel professionele gebruikers als contentmakers geavanceerde tools voor productie en distributie. Met deze stappen zet ElevenLabs zich vastberaden in voor het leiden van de markt in stem-AI onderzoek en productimplementatie, terwijl het zich voorbereidt op toekomstige uitbreidingen en innovaties in de snelgroeiende sector van AI-gestuurde stem- en spraakgeneratie.

Ontdek nu ElevenLabs zelf!

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook