Schurq

Elon Musk legt schuld bij AI-startups voor betaalmuren op Twitter en beperking van tweets

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Elon Musk heeft aangekondigd dat gebruikers nu een account nodig hebben om tweets te lezen en dat betalende “geverifieerde” toegang tot Twitter Blue nodig is om meer dan 600 berichten per dag te zien. Hij blijft AI-bedrijven de schuld geven van deze nieuwe beperkingen, aangezien ze volgens hem enorme hoeveelheden gegevens schrapen. Wat betekent dit voor bedrijven en organisaties? In dit artikel bespreken we de impact van deze veranderingen en enkele mogelijke oplossingen.

De nieuwe beperkingen houden in dat niet-geverifieerde accounts slechts 600 berichten per dag kunnen zien, terwijl nieuwe niet-geverifieerde accounts beperkt zijn tot 300 berichten per dag. Geverifieerde accounts hebben nog steeds toegang tot maximaal 6000 berichten per dag, waarschijnlijk via het Twitter Blue-abonnement of verificatie door Elon Musk zelf. Deze beperkingen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op bedrijven en organisaties die Twitter gebruiken als een belangrijk communicatie- en marketingkanaal.

Elon Musk heeft aangegeven dat de limieten in de toekomst zouden kunnen worden verhoogd. Hij heeft aangekondigd dat geverifieerde gebruikers binnenkort tot 8.000 tweets per dag kunnen lezen, terwijl niet-geverifieerde accounts maximaal 800 tweets per dag kunnen bekijken en nieuwe niet-geverifieerde accounts beperkt zijn tot 400 tweets per dag. Hoewel deze verhogingen nog niet zijn geïmplementeerd, bieden ze mogelijk enige verlichting voor gebruikers die dagelijks meer tweets willen lezen.

De nieuwe betaalmuren voor het lezen van tweets en de beperkingen op het aantal berichten hebben gevolgen voor gebruikers, bedrijven en organisaties. Elon Musk wijst AI-startups aan als de oorzaak van deze veranderingen, maar er zijn ook andere factoren, zoals de financiële situatie van Twitter en de impact van personeelsinkrimping op de stabiliteit van het platform. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van verdere ontwikkelingen en eventuele oplossingen die worden geïmplementeerd om de gebruikerservaring te verbeteren.

bron: Meta

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook