Schurq

Elon musk transformeert X met audio- en videogesprekken

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

In een digitale wereld waarin apps als Instagram gebruikers in staat stellen voice- en video-oproepen te maken neemt Elon Musk’s X (voorheen Twitter) een gedurfde sprong voorwaarts. De wereldberoemde ondernemer heeft net de komst van audio- en videogesprekken op het platform aangekondigd wat het spel volledig kan veranderen voor bedrijven en organisaties die effectief willen communiceren.

Sinds zijn overname van Twitter vorig jaar toont Elon Musk de ambitie om X om te vormen tot een ‘alles-in-één’ app vergelijkbaar met WeChat. Dit visionaire pad heeft zelfs geleid tot het verwijderen van het iconische vogelsymbool dat jarenlang met het platform is geassocieerd. Elon Musk’s recente herbenoeming van Twitter naar X en de aankondiging van innovatieve functies duiden op een aspiratie om het te verheffen tot een super app.

Niet alleen is het mogelijk om zonder telefoonnummer te registreren – een gebruikersnaam op X is alles wat nodig is maar Elon Musk heeft ook geëxperimenteerd met het mogelijk maken voor gebruikers om aandelen en cryptocurrency te verhandelen via X. Hoewel enkele van deze innovaties een gemengde ontvangst hebben gekend heeft de nieuwste zet van Elon Musk het potentieel om de gebruikersbetrokkenheid te verhogen waarbij het platform fungeert als een wereldwijde contactgids.

De strategie van Elon Musk verschuift X dichter naar platforms zoals Instagram maar onderscheidt het tegelijkertijd van alternatieven zoals BlueSky en Threads. Een naadloze ervaring over Android iOS PC en Mac wordt beloofd maar er zijn uitdagingen. Met een kleiner team na Elon Musk’s ontslagronde en de noodzaak om iets unieks te bieden in een markt vol met video-oproep functies is de vraag of S zich kan onderscheiden.

Elon Musk’s vasthoudendheid om het platform winstgevend te maken kan echter betekenen dat deze functie wordt opgenomen in het betaalde ‘Twitter Blue’-abonnement. De tijd zal leren hoe X zich zal positioneren in dit steeds veranderende digitale landschap.

bron: Elon Musk, Twitter

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook